Top 5 voordelen van blind leren typen

Top 5 voordelen van blind leren typen

Benieuwd naar de 5 voordelen van blind leren typen?

Een goede typevaardigheid is heel belangrijk. Want wat gaat er eigenlijk niet digitaal? Door het gebruik van telefoons en tablets kunnen de meeste kinderen maar met 2 vingers typen. En dat is zonde, want blind én met tien vingers typen biedt kinderen veel voordelen! Benieuwd naar de top 5 voordelen? Lees er meer over op deze pagina!


Blind typen

Wat is blind typen eigenlijk?

Blind typen: de naam zegt al! Door deze manier van typen kun je schrijven zonder dat je naar de toetsen kijkt. Je vingers bewegen blindelings over de toetsen terwijl jij je focust op het scherm. Typefoutjes zijn verleden tijd en doordat je niet meer hoeft na te denken waar de letters zitten, gaat het typen ook een stuk sneller!


Waarom blind leren typen?

Kinderen werken steeds meer op de computer. Huiswerk en werkstukken moeten getypt ingeleverd worden en toetsen worden vaak digitaal afgenomen. Steeds meer typen en steeds minder schrijven dus. Blind kunnen typen biedt kinderen veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste op een rijtje gezet!

Top 5 voordelen van blind leren typen


1. Betere schoolresultaten
Uit onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt dat kinderen die een typecursus volgden, zich naast het typen volledig kunnen focussen op de vragen. Betere concentratie dus! Ook maken ze minder spelfouten en produceren ze langere verhaaltjes van betere kwaliteit.

2. Sneller klaar met huiswerk
Blind en met tien vingers typen bespaart tijd bij het maken van schoolopdrachten. Sneller de toetsen vinden, betekent sneller typen en sneller klaar met huiswerk.

3. Betere lichaamshouding
Voorovergebogen zoeken naar de juiste toetsen is verleden tijd! Zo werkt je kind meteen aan een juiste lichaamshouding. Naast een goede lichaamshouding, leert je kind ook om met alle tien de vingers te typen. Hierdoor neemt de kans op RSI-klachten af.

4. Handig voor de toekomst!
Blind én met tien vingers typen is handig voor de rest van je leven. In veel beroepen is typen belangrijk en een diploma kan er zelfs voor zorgen dat je kind zich kan onderscheiden van anderen. Wist je dat er bij sommige functies zelfs om een bepaalde typesnelheid gevraagd wordt?

5. Gegarandeerd plezier
Met de Typecursus van LOI Kidzz leren kinderen zelfstandig thuis én spelenderwijs typen. Gegarandeerd plezier door ‘gamification’ én een typediploma na de laatste typetoets!

Hoe wordt blind leren typen aangeleerd?

Het adaptieve leersysteem van de Typecursus zorgt ervoor dat de toetsen die het kind moeilijk vindt, automatisch vaker worden geoefend. Zo past de cursus zich per leerling aan. Het systeem houdt ook de vorderingen in snelheid en netheid bij. In het gratis spionnenpakket, wat je kind aan het begin van de cursus ontvangt, zitten gekleurde stickers om de toetsen af te plakken. Stiekem spieken is dan niet meer mogelijk.

Bekijk de methode

Spionnenpakket

Typen is vernieuwd

Samen met game-experts heeft LOI Kidzz de cursusomgeving van de Typecursus vernieuwd. Deze update zorgt voor nog meer spelplezier en motivatie om de eindstreep te halen. Zo neemt de nieuwe gadget ‘de Typehulp’ de druk voor weektoetsen weg en is de cursusomgeving o.a. uitgebreid met meer spionnengadgets in de Secret Spy Shop. Ook de ouderrapportage is verbeterd.

Meer informatie


Kwaliteit + diploma gegarandeerd!

De Typecursus wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,8. De hoogste waardering van Nederland! En door onze methode weten we zeker dat iedereen kan slagen. Bij LOI Kidzz krijgt je kind dan ook gegarandeerd een typediploma na het afronden van de laatste typetoets. Een resultaat om trots op te zijn én reden voor een plek op de Wall of Fame van Mister I.


Meer informatie voor ouders

Een typecursus voor je kind?

Voorbereiding op de middelbare school

Een boekbespreking houden