De Zevensprong

 • Kinderen verhogen spelenderwijs hun leesniveau
 • Game gebaseerd op het verhaal van Tonke Dragt
 • Ontwikkeld door game-experts
€ 129
of 12 x € 11,50
Inschrijven

De Zevensprong

Met de cursus De Zevensprong verhogen kinderen spelenderwijs hun leesniveau. Deze superleuke én educatieve game is voor iedereen die kan lezen op niveau E4 (gemiddeld leesniveau groep 4)! Zelf ervaren hoe leuk de cursus is? Doe de gratis proefles!

 • Kinderen verhogen spelenderwijs hun leesniveau
 • Game gebaseerd op het verhaal van Tonke Dragt
 • Ontwikkeld door game-experts
€ 129
of 12 x € 11,50
De Zevensprong

Met de cursus De Zevensprong verhogen kinderen spelenderwijs hun leesniveau. Deze superleuke én educatieve game is voor iedereen die kan lezen op niveau E4 (gemiddeld leesniveau groep 4)! Zelf ervaren hoe leuk de cursus is? Doe de gratis proefles!

Ongemerkt veel leeskilometers maken

Met de cursus De Zevensprong komt het beroemde, bekroonde én verfilmde boek van Tonke Dragt tot leven in een boeiende game waar oefenen met lezen centraal staat. De spannende games zorgen ervoor dat je kind ongemerkt veel leeskilometers maakt, leesmoeilijkheden oefent en zo het leesniveau verhoogt. De educatieve game De Zevensprong is ontwikkeld door game-experts van uitgeverij Zwijsen. Eén keer De Zevensprong uitspelen staat gelijk aan: 20 uur bijles, 30 keer oefenen met een woordenschatprogramma of 10 boeken lezen.

Gamen, lezen, beleven!

Een geheimzinnige brief, een mysterieuze graaf en een verborgen schat. Het verhaal van De Zevensprong is spannend vanaf de eerste minuut. Kinderen verzamelen muntjes, stickers en geheimen. Deze educatieve game zit vol met afwisselende leesopdrachten en animaties zodat kinderen spelenderwijs hun leesniveau verhogen.

Gamen, lezen, beleven!
Het verhaal van De Zevensprong

Frans van der Steg is de nieuwe meester van groep 7. Hij vertelt zijn klas avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning. Op een dag weet Frans niets te verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En ’s avonds, als bij bliksemflits en donderslag, komt de brief binnenwaaien! Het is het begin van een spannend avontuur over ridder Grimbold die de schat meebracht, over graaf Gregorius die de schat verborg, over graaf Gradus die de schat wil hebben en over graaf Geert-Jan aan wie de schat toebehoort.

Het verhaal van De Zevensprong

 

De spellen

Je kind oefent de leesvaardigheid door het spelen van games en door afwisselende leesopdrachten. De spellen in de game De Zevensprong zijn gebaseerd op leesmoeilijkheden die een kind kan ervaren tijdens het lezen. Door deze moeilijkheden steeds op een andere manier aan te bieden (dus in een andere spelvorm), blijft het voor de kinderen fris en afwissend. Games als ‘Zoek bij elkaar’, ‘Obstakelspel’ en ‘Pop-upspel’ maken de cursus extra uitdagend.

Met elke keer een nieuw doel om te behalen en door het verdienen van muntjes en het verzamelen van virtuele stickers en geheimen verhoogt je kind ongemerkt en spelenderwijs de leesvaardigheid. Elke week kan je kind 17 verschillende spellen spelen (de leesmoeilijkheden zijn verdeeld over de spellen). Per spel oefent je kind gemiddeld 15 woorden. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om het spel opnieuw te spelen (en zo meer muntjes te verdienen!)

ZoekTekst spel
PopUp spel
Obstakel spel

 

Voor wie is De Zevensprong

De Zevensprong is voor iedereen die kan lezen op niveau E4. Je kind kan via de gratis proefles de game eerst uitproberen. Als ouder kun je inloggen in de oudermodule, zodat je de voortgang van je kind kunt volgen. De Zevensprong is geschikt is voor kinderen die:

 • liever buiten spelen dan een boek pakken,
 • moeite hebben met lezen door dyslexie of andere leesproblemen,
 • lezen leuk vinden,
 • graag games spelen,
 • thuis willen oefenen met lezen.
Wat leert een kind via De Zevensprong

Als ervaren lezers beseffen we vaak niet meer hoe lastig onze taal kan zijn. We lezen namelijk veel op automatisme. Eenvoudige woorden als ‘beker’ en ‘bevel’ zijn voor ons heel vanzelfsprekend. Maar voor kinderen die het lezen nog niet volledig onder de knie hebben, kunnen het juist heel onneembare hordes zijn. Want hoe weet je dat je in het woord ‘beker’ de eerste lettergreep uitspreekt als BEE, en in ‘bevel’ juist als BU? En hoe weet je dat je in een woord als ‘politie’ de eerste O moet uitspreken als OO, de I als een IE en dat je -TIE uitspreekt als ‘TSIE’? Dit noemen wij ‘leesmoeilijkheden’ in onze taal.

In De Zevensprong wordt telkens een leesmoeilijkheid centraal gesteld en daar laten wij kinderen via de games veel mee oefenen. In de opdrachten van de game zijn de belangrijkste leesmoeilijkheden verwerkt. Deze komen steeds terug, worden herhaald, geoefend en nog vaker geoefend. Daardoor zullen kinderen uiteindelijk de woorden ook op automatisme gaan lezen. Daarnaast lezen kinderen de opdrachten, de verhaalfragmenten, de stripverhalen, de meeleesstukjes en de ondertitels in de animaties.

AnimatieModule
Gevecht met Toereloer
Strip 3 week 11


Samen levert die een schat aan oefening op, vaak zonder dat kinderen beseffen dat ze lezen aan het oefenen zijn. Want alle oefeningen zijn tegelijkertijd leuke games, waarmee kinderen muntjes en stickers verzamelen.

Hoe werkt De Zevensprong?

Door de praktische opbouw en motiverende verhaallijn is de cursus De Zevensprong volledig zelfstandig te volgen. Maar je kind staat er zeker niet alleen voor! Als ouder blijf je optimaal betrokken, je beleeft het verhaal met je kind mee. In de oudermodule maak je een profiel aan en stel je het AVI-niveau in waarop je kind De Zevensprong gaat spelen. Kies voor 1 AVI-niveau hoger dan dat je kind op dit moment leest. Kinderen kunnen dan direct beginnen met spelen! In deze oudermodule volg je ook de voortgang van je kind.

Ben je geïnteresseerd in De Zevensprong? Download de folder.

Opbouw van de cursus

De Zevensprong is een leesbevorderingsgame. Het spel is zo opgebouwd dat je kind 5 dagen in de week, een half uur per dag kan spelen. Dag 5 is een herhalingsdag, waar spellen uit de week terugkomen. Elke dag doorloopt je kind één level. Op dit tempo kan je kind het spel in 12 weken uitspelen.

Wat De Zevensprong bijzonder maakt, is dat de game op 3 AVI niveaus gespeeld kan worden. Kinderen kunnen het spel altijd nog een keer spelen, met nieuwe games op een hoger niveau. Daarnaast kunnen kinderen ook weer teruggaan in de game om hun score te verbeteren en meer muntjes te verdienen.

Sluit De Zevensprong aan bij elke lesmethode op school?

Ja! Elk kind dat leest op minimaal AVI E4 kan beter leren lezen door te oefenen met De Zevensprong. De Zevensprong ondersteunt de ontwikkeling van je kind. De game is niet speciaal verbonden met één specifieke leesmethode die op school wordt gebruikt, maar sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen.

Welke resultaten kan mijn kind boeken met De Zevensprong?

Als een kind 1 keer De Zevensprong heeft uitgespeeld (dus 12 weken heeft gespeeld), kan hij een AVI-niveau vooruit zijn gegaan. De hoeveelheid oefening die hij heeft gekregen in die 12 weken, kun je vergelijken met:

 • 20 uur bijles of
 • 30 keer oefenen met een woordenschatprogramma of
 • 10 boeken lezen.

Begin je de game op AVI-niveau M5 dan kun je de game daarna nog op de niveaus E5 en M6 spelen. Dat is in totaal 36 weken game-plezier!

Wat heb ik nodig om De Zevensprong te kunnen gebruiken?

Om de cursus naar behoren te kunnen volgen met de computer voldoen aan de volgende specificaties:

Devices Platforms Browsers
Desktop*, Laptop** Windows 8.1,
Windows10
MS Edge,
Internet Explorer 11,
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)
IPad Air, iPad Air2 iOS 10 of hoger Safari (laatste versie),
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)
Samsung TAB S,
Samsung TAB S2
Android 6 of hoger Chrome (laatste versie)
Firefox (laatste versie)
MacBook/iMac** MacOS/OS X 10.4
of hoger
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie),
Safari (laatste versie)

* met toetsenbord en muis
** met toetsenbord en muis of touchscreen

Schrijf je binnenkort in voor De Zevensprong
 • Op een superleuke manier beter leren lezen
 • Educatieve game met spannende spellen
 • Vanaf AVI E4!
 • Betaal na ontvangst, ineens of in 6 of 12 termijnen

Deze cursus start zeer binnenkort!

Inschrijven
€ 129
of 12 x € 11,50