De Zevensprong

 • Leesvaardigheid verbeteren
 • Lezen is leuk met deze motiverende cursus
 • Gebaseerd op het boek van Tonke Dragt
 • Voor kinderen vanaf eind groep 4
€ 229
€ 199
of 12 x € 17,75
Inschrijven

De Zevensprong

Met de cursus De Zevensprong verbetert je kind spelenderwijs de leesvaardigheid. Het beroemde boek De Zevensprong komt tot leven in deze motiverende leesgame. Je kind ontdekt dat lezen superleuk kan zijn! Zelf ervaren hoe leuk de cursus is? Doe de gratis proefles! De cursus sluit aan op de inhoud van de Cito-leestoetsen voor begrijpend lezen en technisch lezen.

 • Leesvaardigheid verbeteren
 • Lezen is leuk met deze motiverende cursus
 • Gebaseerd op het boek van Tonke Dragt
 • Voor kinderen vanaf eind groep 4
€ 229
€ 199
of 12 x € 17,75
€ 30,- cadeaukorting
Profiteer nu van € 30,- korting op je cursus. Schrijf snel in want de korting is tijdelijk.
Lees meer

Met de nieuwe cursus De Zevensprong verbetert je kind spelenderwijs de leesvaardigheid. Een superleuk én leerzaam Sintcadeau. Bovendien profiteer je nu van € 30,- cadeaukorting op deze cursus. Wacht niet langer en schrijf je nu in!

De Zevensprong

Met de cursus De Zevensprong verbetert je kind spelenderwijs de leesvaardigheid. Het beroemde boek De Zevensprong komt tot leven in deze motiverende leesgame. Je kind ontdekt dat lezen superleuk kan zijn! Zelf ervaren hoe leuk de cursus is? Doe de gratis proefles! De cursus sluit aan op de inhoud van de Cito-leestoetsen voor begrijpend lezen en technisch lezen.

Leesplezier staat op nummer 1!

Kan jouw kind wel wat extra ‘leestijd’ gebruiken maar is hij of zij eerder achter een scherm te vinden dan in de boekenkast? De educatieve leesgame De Zevensprong biedt de oplossing! Op basis van het bekroonde verhaal van Tonke Dragt , oefent je kind met veel plezier. De leesvaardigheid gaat met sprongen vooruit!

Is jouw kind juist graag bezig met lezen en leesspelletjes? Ook dan is De Zevensprong een nieuwe, leuke en uitdagende aanvulling op het reeds bestaande leesaanbod.

Het verbeteren van de leesvaardigheid

De Zevensprong is geschikt voor kinderen die (bijna) over het leesniveau beschikken van eind groep 4 van de basisschool. Dit niveau wordt aangeduid met AVI E4. Het leesniveau van je kind voor begrijpend lezen en technisch lezen wordt op school getoetst met behulp van Cito-toetsen. Je kunt op school navragen wat het leesniveau van jouw kind is.

De leesgame De Zevensprong is ontwikkeld door de educatieve uitgeverij Zwijsen en sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen. Eén keer De Zevensprong uitspelen staat gelijk aan 30 keer oefenen met een woordenschatprogramma of 10 kinderboeken lezen.

Uitgeverij Zwijsen logo, Breng leren tot leven
Met De Zevensprong lukt het lezen wél!

Ervaart je kind moeilijkheden met lezen, is je kind dyslectisch of vindt hij of zij lezen echt niet leuk? Dan is de cursus De Zevensprong een echte aanrader! Het leesniveau van je kind kan met de cursus doorgroeien tot en met het leesniveau van midden groep 6.

Je kind kan met de gratis proefles de leesgame eerst uitproberen. En voor jou is het leuk om mee te kijken! Ook tijdens de cursus kun je als ouder meekijken en de voortgang van je kind volgen, door in te loggen in de oudermodule.

Van moeilijk naar automatisch goed

Ervaren lezers lezen woorden als ‘beker’ en ‘bevel’ automatisch goed. Dit is niet zo voor kinderen die het lezen nog niet volledig onder de knie hebben. Want wanneer spreek je de eerste e uit als een ee en wanneer als een u? Dit noemen we leesmoeilijkheid. In De Zevensprong wordt telkens zo’n leesmoeilijkheid centraal gesteld. Ze komen steeds terug in de opdrachten en games, worden herhaald, geoefend en nog vaker geoefend. Daardoor zullen kinderen uiteindelijk de woorden ook automatisch goed gaan lezen.

AnimatieModule
Gevecht met Toereloer
Strip 3 week 11
Gamen, lezen, beleven, zo werkt De Zevensprong!

Een geheimzinnige brief, een mysterieuze graaf en een verborgen schat. Het verhaal van De Zevensprong is spannend vanaf de eerste minuut. Deze leesgame motiveert je kind met afwisselende leesopdrachten in de vorm van verhaalfragmenten, stripverhalen, meeleesstukjes, ondertitels in animaties en leesgames.

Gamen, lezen, beleven!
Het verhaal van De Zevensprong

Frans van der Steg is de nieuwe meester van groep 7. Hij vertelt zijn klas avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning. Op een dag weet Frans niets te verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En ’s avonds, als bij bliksemflits en donderslag, komt de brief binnenwaaien! Het is het begin van een avontuur over ridder Grimbold die de schat meebracht, over graaf Gregorius die de schat verborg, over graaf Gradus die de schat wil hebben en over graaf Geert-Jan aan wie de schat toebehoort. Wat staat meester Frans allemaal te wachten in dit avontuur? Kan hij Geert-Jan helpen de schat te vinden? Ontdek het nu in De Zevensprong!

Het verhaal van De Zevensprong
De spellen

De leesoefeningen en spellen in De Zevensprong zijn gebaseerd op veelvoorkomende leesmoeilijkheden. Door deze moeilijkheden steeds op een andere manier aan te bieden, blijft het oefenen afwissend. De games ‘Zoek bij elkaar’, ‘Obstakelspel’ en ‘Pop-upspel’ maken de cursus extra uitdagend. Je kind kan steeds een nieuw doel halen en daarmee virtuele muntjes verzamelen, stickers verdienen en geheimen ontrafelen. Lezen was nog nooit zó leuk!

ZoekTekst spel
PopUp spel
Obstakel spel
Opbouw van de cursus

Op één speldag oefent je kind ongeveer 80 woorden, leest hij of zij vijf korte fragmentjes en twee langere teksten (eventueel met audio-ondersteuning). En dat allemaal in maar een half uurtje! Speelt je kind vijf dagen in de week, dan kan hij of zij het spel in 12 weken uitspelen en daarmee ongeveer één AVI-niveau omhoog gaan.

Je kind kan De Zevensprong op 3 AVI-niveaus spelen. En zo spelenderwijs de leesvaardigheid verbeteren op net niveau van eind groep 4 naar midden groep 6.

Meer weten over de opbouw van De Zevensprong? Download de folder.

Steeds op de hoogte van de vorderingen

Door de praktische opbouw en motiverende verhaallijn is de cursus De Zevensprong volledig zelfstandig te volgen. Maar je kind staat er zeker niet alleen voor! Door de speciale oudermodule van de cursus blijf je optimaal betrokken. Je beleeft het verhaal met je kind mee en je kunt steeds de voortgang van volgen.

Sluit De Zevensprong aan bij elke lesmethode op school?

Ja! Elk kind dat leest op minimaal AVI E4 kan beter leren lezen door te oefenen met De Zevensprong. De Zevensprong ondersteunt de ontwikkeling van je kind. De game is niet speciaal verbonden met één specifieke leesmethode die op school wordt gebruikt, maar sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen.

Wat heb ik nodig om De Zevensprong te kunnen gebruiken?

Om de cursus goed te kunnen volgen, is een computer nodig die voldoet aan de volgende specificaties:

Devices Platforms Browsers
Desktop*, Laptop** Windows 8.1,
Windows10
MS Edge,
Internet Explorer 11,
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)
IPad Air, iPad Air2 of nieuwer iOS 10 of hoger Safari (laatste versie),
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie)
Samsung TAB S,
Samsung TAB S2 of nieuwer
Android 6 of hoger Chrome (laatste versie)
Firefox (laatste versie)
MacBook/iMac** MacOS/OS X 10.4
of hoger
Chrome (laatste versie),
Firefox (laatste versie),
Safari (laatste versie)

* met toetsenbord en muis
** met toetsenbord en muis of touchscreen

€ 30,- cadeaukorting op je cursus

Schrijf je nu in en profiteer van maar liefst € 30,- cadeaukorting op deze nieuwe cursus. De korting is tijdelijk, dus wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

Schrijf je nu in voor De Zevensprong
 • Op een superleuke manier beter leren lezen
 • Educatieve game met spannende spellen
 • Voor kinderen vanaf eind groep 4
 • Betaal na ontvangst, ineens of in 6 of 12 termijnen
Inschrijven
€ 229
€ 199
of 12 x € 17,75