Leesvaardigheid

Klantwaardering
8,8
 
 
 

Beoordeeld met een 8,8

In 12 weken één of meer AVI-niveaus omhoog

De Zevensprong is een groot online avontuur waarin kinderen in 12 weken een AVI-niveau vooruitkomen in hun leesvaardigheid. Gaat je kind sneller door de cursus, en speelt hij of zij de game één of twee keer extra uit, dan verbetert de leesvaardigheid nóg verder, tot wel AVI M6-niveau! Doet je kind wat langer over de cursus? Dat is geen enkel probleem. Je kind heeft een jaarlang toegang tot de leeromgeving.

Kinderen leren zelfstandig thuis, maar zeker niet alleen. De figuren uit het beroemde boek van Tonke Dragt, nemen ze mee op avontuur. De leesgame De Zevensprong is ontwikkeld door de educatieve uitgeverij Zwijsen en sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen die je kind doet op school.

Uitgeverij Zwijsen logo, Breng leren tot leven
Met De Zevensprong lukt het lezen wél!

Ervaart je kind moeilijkheden met lezen, is je kind dyslectisch of vindt hij of zij lezen echt niet leuk? Dan is de cursus De Zevensprong een echte aanrader! Het leesniveau van je kind kan met de cursus doorgroeien tot en met het leesniveau van midden groep 6.

Op één speldag oefent je kind ongeveer 80 woorden, leest hij of zij vijf korte fragmentjes en twee langere teksten (eventueel met audio-ondersteuning). En dat allemaal in maar een half uurtje. Door het avontuur en de afwisseling ontdekt je kind dat lezen superleuk kan zijn!

Van moeilijk naar automatisch goed

Ervaren lezers lezen woorden als ‘beker’ en ‘bevel’ automatisch goed. Dit is niet zo voor kinderen die het lezen nog niet volledig onder de knie hebben. Want wanneer spreek je de eerste e uit als een ee en wanneer als een u? Dit noemen we leesmoeilijkheden. In De Zevensprong wordt telkens zo’n leesmoeilijkheid centraal gesteld. Ze komen steeds terug in de opdrachten en games, worden herhaald, geoefend en nog vaker geoefend. Daardoor zullen kinderen uiteindelijk de woorden ook automatisch goed gaan lezen.

Geschikt voor kinderen uit groep 4, 5 en 6

De Zevensprong is geschikt voor kinderen die (bijna) over het leesniveau beschikken van eind groep 4 van de basisschool. Dit niveau wordt aangeduid met AVI E4. De Zevensprong ondersteunt de ontwikkeling van je kind. De game is niet speciaal verbonden met één specifieke leesmethode die op school wordt gebruikt, maar sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen.

Meer leesplezier voor je kind

Met De Zevensprong gaat het leesniveau van je kind met sprongen vooruit! En op basis van het beroemde en bekroonde verhaal van Tonke Dragt, oefent je kind spelenderwijs. Deze combinatie zal zorgen voor meer enthousiasme voor lezen. Je kind leest straks met meer plezier een boek!

Is jouw kind juist graag bezig met lezen en leesspelletjes? Ook dan is De Zevensprong een nieuwe, leuke en uitdagende aanvulling op het reeds bestaande leesaanbod.

Gamend leren = beter leren

Onderzoek bewijst dat 'gamend-leren' voor kinderen ideaal is om vaardigheden op te doen en te verbeteren. De games zorgen voor afwisseling, uitdaging en motivatie. De online leesgame De Zevensprong neemt je kind mee in een online avontuur en motiveert je kind met afwisselende leesopdrachten in de vorm van verhaalfragmenten, stripverhalen, meeleesstukjes, ondertitels in animaties en spellen.

Door deze opzet sluit de cursus naadloos aan op de belevingswereld van je kind. Lezen wordt leuk om te doen! Je kind zal het avontuur willen blijven volgen en de cursus graag helemaal afmaken!

Opbouw van de cursus

Op één speldag oefent je kind ongeveer 80 woorden, leest hij of zij vijf korte fragmentjes en twee langere teksten (eventueel met audio-ondersteuning). En dat allemaal in maar een half uurtje! Speelt je kind vijf dagen in de week, dan kan hij of zij het spel in 12 weken uitspelen en daarmee ongeveer één AVI-niveau omhoog gaan.

Je kind kan De Zevensprong op 3 AVI-niveaus spelen. En zo spelenderwijs de leesvaardigheid verbeteren op net niveau van eind groep 4 naar midden groep 6. Meer weten over de opbouw van De Zevensprong? Download de folder.

Steeds op de hoogte van de vorderingen

Door de praktische opbouw en motiverende verhaallijn is de cursus De Zevensprong volledig zelfstandig te volgen. Maar je kind staat er zeker niet alleen voor! Door de speciale oudermodule van de cursus blijf je optimaal betrokken. Je beleeft het verhaal met je kind mee en je kunt steeds de voortgang volgen.

Sluit De Zevensprong aan bij elke lesmethode op school?

Ja! Elk kind dat leest op AVI E4-niveau kan beter leren lezen door te oefenen met De Zevensprong. De game is niet speciaal verbonden met één specifieke leesmethode die op school wordt gebruikt, maar sluit naadloos aan op de inhoud en eisen van de Cito-leestoetsen.

De Zevensprong is ontwikkeld door uitgeverij Zwijsen, al ruim 170 jaar de toonaangevende uitgever in het basisonderwijs. Zwijsen heeft onder meer de methode ‘Veilig leren lezen’ ontwikkeld, waarmee meer dan 80% van de kinderen in Nederland leert lezen. Ook de methode ‘Estafette’, gericht op technisch en begrijpend lezen, is afkomstig van uitgeverij Zwijsen.

Het verhaal van De Zevensprong

Frans van der Steg is de nieuwe meester van groep 7. Hij vertelt zijn klas avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning. Op een dag weet Frans niets te verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En ’s avonds, als bij bliksemflits en donderslag, komt de brief binnenwaaien! Het is het begin van een avontuur over ridder Grimbold die de schat meebracht, over graaf Gregorius die de schat verborg, over graaf Gradus die de schat wil hebben en over graaf Geert-Jan aan wie de schat toebehoort. Wat staat meester Frans allemaal te wachten in dit avontuur? Kan hij Geert-Jan helpen de schat te vinden? Ontdek het nu in De Zevensprong!

Het verhaal van De Zevensprong
De spellen

De leesoefeningen en spellen in De Zevensprong zijn gebaseerd op veelvoorkomende leesmoeilijkheden. Door deze moeilijkheden steeds op een andere manier aan te bieden, blijft het oefenen afwissend. De games ‘Zoek bij elkaar’, ‘Obstakelspel’ en ‘Pop-upspel’ maken de cursus extra uitdagend. Je kind kan steeds een nieuw doel halen en daarmee virtuele muntjes verzamelen, stickers verdienen en geheimen ontrafelen. Lezen was nog nooit zó leuk!

ZoekTekst spel
PopUp spel
Obstakel spel
Schrijf je nu in voor De Zevensprong
  • Op een superleuke manier beter leren lezen
  • Educatieve game met spannende spellen
  • Voor kinderen vanaf eind groep 4
  • Betaal na ontvangst, ineens of in 12 termijnen