Typen

 • Kinderen leren thuis zelfstandig typen
 • Loop zelf virtueel rond op school
 • Motivatie door gamend leren
 • Leren typen met online spionnenavontuur
€ 179
€ 149
of 12 x € 13,30
Inschrijven Gratis cursusgids

Typen

Kinderen leren thuis zelfstandig blind typen. Onderzoek bewijst dat schoolresultaten verbeteren door snel, blind en met tien vingers typen. Bied jouw kind ook deze voorsprong!

 • Kinderen leren thuis zelfstandig typen
 • Loop zelf virtueel rond op school
 • Motivatie door gamend leren
 • Leren typen met online spionnenavontuur
€ 179
€ 149
of 12 x € 13,30

Nog dagen!

Laatste dag!

Wegens succes verlengd!

€ 30,- korting + gratis spionnenpakket

Tijdelijk ontvang je een spannend spionnenpakket. En je krijgt ook nu ook nog eens een flinke korting. Wacht dus niet langer en schrijf nu in!

Lees meer

Profiteer nu van € 30,- korting. Schrijf snel in en ontvang ook gratis een geheim spionnenpakket met spullen om te gebruiken bij de online spionnenmissies! De acties zijn tijdelijk, wacht dus niet te lang en schrijf vandaag nog in!

Typen

Kinderen leren thuis zelfstandig blind typen. Onderzoek bewijst dat schoolresultaten verbeteren door snel, blind en met tien vingers typen. Bied jouw kind ook deze voorsprong!

De cursus in 80 seconden
Nu nóg leuker leren typen

De Typecursus is spectaculair vernieuwd! De Super Spy School; de online leeromgeving van de typecursus, is nu nog avontuurlijker. Je kind kan zelf virtueel de school ontdekken, bezoekt de typelessen, vaart met een speedboot en beleeft het avontuur echt als onderdeel in het verhaal. Doe nu de gratis proefles!

In 20 weken leren typen

De Typecursus is één groot online avontuur waarin kinderen in 20 weken blind leren typen. Kinderen leren zelfstandig thuis, maar zeker niet alleen. De figuren uit het verhaal nemen je mee op avontuur. Om aan de slag te kunnen, ontvangt je kind een geheim pakket met spionnenspullen en stickers. De vorderingen worden bijgehouden en de letters waar je kind eventueel moeite mee heeft, worden automatisch vaker geoefend. Zo krijgt je kind een cursus op maat.

Zelfstandig leren typen, met begeleiding

Door de praktische opbouw en motiverende verhaallijn is deze cursus Typen volledig zelfstandig te volgen. Maar je kind staat er zeker niet alleen voor! De figuren uit het verhaal nemen je kind mee op avontuur, een cursist-volgsysteem houdt de vorderingen bij en zorgt waar nodig voor extra aandacht voor bepaalde letters. En als ouder blijf je ook steeds op de hoogte en kun je zo je kind helpen, als je wilt.

Opbouw van de cursus

Met de online Typecursus doen kinderen per week 5 lessen van 15 á 20 minuten per dag. Op deze manier leren kinderen in de eerste 11 weken van de cursus stap voor stap alle toetsen blind vinden. Vanaf week 12 draait het om het opbouwen van typesnelheid. Zo leert je kind in 20 weken blind en vrijwel foutloos met tien vingers typen met minimaal 120 aanslagen per minuut. Dit oefenschema is een advies, kinderen kunnen hun eigen tempo aanhouden.

Uitgebreide informatie over de opbouw van de typecursus en de online leeromgeving kun je hier downloaden.

Een spionnenpakket bij de start van de cursus

Om te kunnen starten met de Typecursus, ontvangt je kind een geheime dossierenvelop thuis. De envelop bevat naast een brief met uitleg en de inloggegevens een heleboel leuke spionnenspullen om te gebruiken bij de cursus. Je kind zal nieuwsgierig zijn hoe hij of zij ze moet inzetten, maar dat blijkt snel genoeg. Het avontuur kan van start! 

Oefeningen aangepast aan individuele vaardigheid

De vorderingen die je kind maakt in snelheid en nauwkeurigheid worden gedurende de hele cursus bijgehouden. Letters waar jouw kind eventueel moeite mee heeft, komen automatisch vaker terug in de oefeningen. Zo zorgt dit adaptieve cursist-volgsysteem voor een cursus op maat voor ieder kind.

Steeds op de hoogte van de vorderingen

In het verhaal van de cursus is elke week een korte toets verweven. Als ouder ontvang je na elke gemaakte toets een overzicht van de vorderingen. Met daarbij een advies en tips om je kind te ondersteunen. Ook lees je steeds hoe het verhaal zich ontwikkelt. Met de rapportages, het advies en de verhaallijn, blijf je betrokken bij de cursus van je kind.

 

Zo werkt gamend leren
Gamend leren = beter leren

Onderzoek bewijst dat 'gamend-leren' voor kinderen ideaal is om nieuwe vaardigheden op te doen. De games zorgen voor afwisseling, uitdaging en motivatie. De Typecursus is volledig gebaseerd op dit principe. Kinderen leren spelenderwijs, in hun eigen tempo en zelfstandig. Door regelmatig kort te oefenen met onder meer de games, vinden ze na enkele weken automatisch alle letters blind. Zit het typen eenmaal ‘in de vingers’, dan heeft je kind een vaardigheid voor het leven opgedaan. Meer weten over gamend leren en ‘gamification’? Bekijk dan de video.

De online leeromgeving is een virtuele spionnenschool

In de online leeromgeving van de Typecursus is je kind zelf onderdeel van een spannend spionnenavontuur. Je zoon of dochter krijgt typeles van een ex-spionne, loopt rond op school, en ontmoet de vreemdste figuren! Alleen LOI Kidzz biedt deze superleuke en interactieve online lesmethode om te leren typen.

Afwisseling en motivatie door een spannend avontuur

Op de spionnenschool waar je kind typeles krijgt, speelt zich een geheim mysterie af. En al snel wordt je spion in spe daarbij betrokken door Super Spy Mister I. Het verhaal verrast, motiveert en neemt je kind als vanzelf mee door de cursus, tot het moment van de ontknoping.

Spelenderwijs leren met typegames

In de Typecursus oefent je kind typen door het spelen van games en het doen van spionnenmissies. Games als ‘Drone-attack’ en missies als ‘Hack het casino’ maken de cursus extra uitdagend. Met elke keer een nieuw doel om te behalen, leert je kind ongemerkt en spelenderwijs alle letters van het toetsenbord automatisch blind vinden. Door deze ‘automatisering’ wordt blind typen een vaardigheid voor het leven!

Extra oefenen voor extra veel punten

Hoe meer je kind oefent met het blind typen, hoe beter het zal gaan. Daarom zijn de oefeningen afwisselend én leveren ze bovendien punten op! Met de punten kunnen gadgets en kledingstukken voor de persoonlijke spionnen-avatar ‘gekocht’ worden in de virtuele Secret Spy Shop. Je kind zal dus graag extra oefenen, om zoveel mogelijk punten te scoren!

Gegarandeerd een diploma

Door onze methode van online oefenen, extra oefenen met leuke games en examen doen wanneer je kind er klaar voor is, weten we zeker dat iedereen kan slagen. Bij LOI Kidzz krijgt je kind dan ook gegarandeerd een typediploma na het afronden van de laatste typetoets. Een resultaat om trots op te zijn! Geef het diploma een mooi plekje aan de muur. Lees meer over de diplomagarantie.

De best beoordeelde typecursus van Nederland

LOI Kidzz profiteert van de ruim 95 jaar ervaring van de LOI. De Typecursus is ontwikkeld door onderwijsdeskundigen en experts op het gebied van gamend leren. Al meer dan 100.000 kinderen hebben online leren typen met LOI Kidzz! De Typecursus wordt via The Feedback Company gemiddeld beoordeeld met een 8,8. De hoogste waardering van Nederland!

Ouders, cursisten en scholen over de Typecursus

Ben je benieuwd naar wat anderen vinden van de Typecursus? Hieronder zie je een greep uit de ervaringen van ouders, kinderen en van enkele van de ruim 3.500 basisscholen die hebben gekozen voor LOI Kidzz.

"De voortgang van Hugo zag ik in de ouderrapportages, echt fantastisch"
Leendert over zoon Hugo

"De leukste missie in het spionnenverhaal vond ik de boef vangen"
Jan, 9 jaar

"’De samenwerking met LOI Kidzz werkt voor ons heel prettig"
De heer Remmers, directeur CBS Rehoboth

Typen 13+ en Typen dyslexie

De Typecursus van LOI Kidzz is er in vier varianten. Met alle vier de cursussen beleven kinderen veel plezier en leren ze uitstekend blind typen. Naast de reguliere variant is er de Typecursus voor 13 jaar en ouder (13+), met meer vrijheid en zelfstandigheid en volwassener taalgebruik.

Beide cursussen zijn ook te volgen als dyslexievariant met onder meer een aangepast lettertype en voorgelezen uitleg. Op het inschrijfformulier geef je de keuze aan.

Typen 13+ en Typen dyslexie
spionnenpakket
Wat heeft een super spy nodig?

Om je werk als spion goed te doen, heb je natuurlijk wel spionnenspullen nodig. Daarom krijg je een geheime envelop met de eerste spullen thuisgestuurd. Let er goed op, want deze spullen kunnen je missie maken of breken. Zorg dus dat niemand anders de envelop met geheime informatie in handen krijgt!

Profiteer van 2 acties!

Profiteer nu van € 30,- korting. Schrijf snel in en ontvang ook gratis een geheim spionnenpakket! De acties zijn tijdelijk, wacht dus niet te lang en schrijf vandaag nog in!

Nog dagen!

Laatste dag!

Wegens succes verlengd!

Inschrijven voor de Typecursus
 • Op een superleuke manier uitstekend leren typen
 • Gegarandeerd een diploma
 • Als beste beoordeeld met een 8,8
 • Betaal na ontvangst, ineens of in 12 termijnen

Probeer de cursus 14 dagen gratis uit!

Schrijf je nu in

€ 179
€ 149
of 12 x € 13,30