De beste typecursus voor kinderen

Klantwaardering
8,8
 
 
 

Beoordeeld met een 8,8

Nu starten = begin van het schooljaar klaar

Aan het begin van het nieuwe schooljaar een typediploma op zak? Dat kan! Als je kind 10 weken lang 5 keer per week 2 lesjes volgt, betekent dat aan het begin van het schooljaar al een diploma! De typecursus is zelfstandig online te volgen. Bij de start ontvangt je kind een geheim spionnenpakket. De vorderingen worden bijgehouden en de letters waar je kind moeite mee heeft, worden automatisch vaker geoefend. Zo krijgt je kind een cursus op maat.

Zelfstandig leren typen, met begeleiding

Door de praktische opbouw en motiverende verhaallijn is deze cursus volledig zelfstandig te volgen. Maar je kind staat er zeker niet alleen voor! De figuren uit het verhaal nemen je kind mee op avontuur, een cursist-volgsysteem houdt de vorderingen bij en zorgt waar nodig voor extra aandacht voor bepaalde letters. En als ouder blijf je ook steeds op de hoogte en kun je zo je kind helpen, als je wilt.

Opbouw van de cursus

Met de online Typecursus doen kinderen per week 5 lessen van 15 á 20 minuten per dag. Op deze manier leren kinderen in de eerste 11 weken van de cursus stap voor stap alle toetsen blind vinden. Vanaf week 12 draait het om het opbouwen van typesnelheid. Zo leert je kind in 20 weken blind en vrijwel foutloos met tien vingers typen met minimaal 120 aanslagen per minuut. Dit oefenschema is een advies, kinderen kunnen hun eigen tempo aanhouden.Uitgebreide informatie over de opbouw van de Typecursus en de online leeromgeving vind je terug in de online cursusgids Typen.

Download online cursusgids Typen

Een spionnenpakket bij de start van de cursus

Om te kunnen starten met de Typecursus, ontvangt je kind een geheime dossierenvelop thuis. De envelop bevat naast een brief met uitleg en de inloggegevens een heleboel leuke spionnenspullen om te gebruiken bij de cursus. Je kind zal nieuwsgierig zijn hoe hij of zij ze moet inzetten, maar dat blijkt snel genoeg. Het avontuur kan van start! 

Spionnenpakket
Oefeningen aangepast aan individuele vaardigheid

De vorderingen die je kind maakt in snelheid en nauwkeurigheid worden gedurende de hele cursus bijgehouden. Letters waar jouw kind eventueel moeite mee heeft, komen automatisch vaker terug in de oefeningen. Zo zorgt dit adaptieve cursist-volgsysteem voor een cursus op maat voor ieder kind.

Steeds op de hoogte van de vorderingen

In het verhaal van de cursus is elke week een korte toets verweven. Nieuw is dat als je kind niet tevreden is, de weektoets opnieuw gemaakt kan worden. Het hoogst behaalde resultaat wordt meegenomen. Als ouder ontvang je na elke gemaakte toets een overzicht van de vorderingen. Met daarbij een advies en tips om je kind te ondersteunen. Ook lees je steeds hoe het verhaal zich ontwikkelt. Met de rapportages, het advies en de verhaallijn, blijf je betrokken bij de cursus van je kind.

 

Zo werkt gamend leren
Gamend leren = beter leren

Onderzoek bewijst dat 'gamend-leren' voor kinderen ideaal is om nieuwe vaardigheden op te doen. De games zorgen voor afwisseling, uitdaging en motivatie. De Typecursus is volledig gebaseerd op dit principe. Kinderen leren spelenderwijs, in hun eigen tempo en zelfstandig. Door regelmatig kort te oefenen met onder meer de games, vinden ze na enkele weken automatisch alle letters blind. Zit het typen eenmaal ‘in de vingers’, dan heeft je kind een vaardigheid voor het leven opgedaan. Meer weten over gamend leren en ‘gamification’? Bekijk dan de video.

De Typecursus is vernieuwd!

In samenwerking met game-experts is de Typecursus nu nóg verder vernieuwd. Zo zorgt de Typehulp ervoor dat je kind minder druk ervaart, kunnen de weektoetsen opnieuw gemaakt worden en is extra oefenen altijd beschikbaar. Ook de cursusomgeving en de ouderrapportage zijn uitgebreid en verbeterd. Meer weten? Lees alles over de vernieuwde Typecursus.

Motivatie door een spannend online avontuur

In de online leeromgeving van de Typecursus is je kind zelf onderdeel van een spannend spionnenavontuur. Op de spionnenschool waar je kind typeles krijgt, speelt zich een geheim mysterie af. Het verhaal verrast, motiveert en neemt je kind als vanzelf mee door de cursus, tot het moment van de ontknoping. Alleen LOI Kidzz biedt deze superleuke en interactieve online lesmethode om te leren typen.

Spelenderwijs leren met typegames

In de Typecursus oefent je kind typen door het spelen van games en het doen van spionnenmissies. Games als ‘Drone-attack’ en missies als ‘Hack het casino’ maken de cursus extra uitdagend. Met elke keer een nieuw doel om te behalen, leert je kind ongemerkt en spelenderwijs alle letters van het toetsenbord automatisch blind vinden. Door deze ‘automatisering’ wordt blind typen een vaardigheid voor het leven!

Extra oefenen voor extra veel punten

Hoe meer je kind oefent met het blind typen, hoe beter het zal gaan. Daarom zijn de oefeningen afwisselend én leveren ze bovendien punten op! Met de punten kunnen gadgets en kledingstukken voor de persoonlijke spionnen-avatar ‘gekocht’ worden in de virtuele Secret Spy Shop. Je kind zal dus graag extra oefenen, om zoveel mogelijk punten te scoren! Er kan op elk moment extra geoefend worden, bijvoorbeeld voor een weektoets. Ook zijn de games beschikbaar voor wat ontspanning tussendoor.

Gegarandeerd een diploma

Door onze methode van online oefenen, extra oefenen met leuke games en examen doen wanneer je kind er klaar voor is, weten we zeker dat iedereen kan slagen. Bij LOI Kidzz krijgt je kind dan ook gegarandeerd een typediploma na het afronden van de laatste typetoets. Een resultaat om trots op te zijn! Geef het diploma een mooi plekje aan de muur. Lees meer over de diplomagarantie.

De best beoordeelde typecursus van Nederland

LOI Kidzz profiteert van de ruim 95 jaar ervaring van de LOI. De Typecursus is ontwikkeld door onderwijsdeskundigen en experts op het gebied van gamend leren. Al meer dan 100.000 kinderen hebben online leren typen met LOI Kidzz! De Typecursus wordt via The Feedback Company gemiddeld beoordeeld met een 8,8. De hoogste waardering van Nederland!

Ouders, cursisten en scholen over de Typecursus

Ben je benieuwd naar wat anderen vinden van de Typecursus? Hieronder zie je een greep uit de ervaringen van ouders, kinderen en van enkele van de ruim 3.500 basisscholen die hebben gekozen voor LOI Kidzz.

"De voortgang van Hugo zag ik in de ouderrapportages, echt fantastisch"
Leendert over zoon Hugo

"De leukste missie in het spionnenverhaal vond ik de boef vangen"
Cursist Jan, 9 jaar

"’De samenwerking met LOI Kidzz werkt voor ons heel prettig"
De heer Remmers, directeur CBS Rehoboth

Typen 13+ en Typen dyslexie
Typen 13+ en Typen dyslexie

De Typecursus van LOI Kidzz is er in vier varianten. Met alle vier de cursussen beleven kinderen veel plezier en leren ze uitstekend blind typen. Naast de reguliere variant is er de Typecursus voor 13 jaar en ouder (13+), met meer vrijheid en zelfstandigheid en volwassener taalgebruik.

Beide cursussen zijn ook te volgen als dyslexievariant met onder meer een aangepast lettertype en voorgelezen uitleg. Op het inschrijfformulier geef je de keuze aan.

Gratis spionnenpakket + voordelig toetsenbord

Schrijf snel in en ontvang een gratis spionnenpakket met spullen voor de online spionnenmissies. In dit speciale pakket zitten o.a. stickers, codekaarten en een 3D bril, speciaal voor het spionnenavontuur. Bovendien kun je voordelig een toetsenbord bestellen. Dit is een kleiner toetsenbord speciaal geschikt voor kinderen. Handig voor bij de cursus!

Nog dagen!

Laatste dag!

Laatste kans!

Inschrijven voor de Typecursus
  • Gratis 14 dagen uitproberen
  • Gamend leren met typegames
  • Diplomagarantie
  • Best beoordeeld met een 8,8
  • Betaal na ontvangst, ineens of in 12 termijnen