Gamend leren= beter leren

Spelenderwijs leren is leuk en werkt goed voor kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen door het spelen van games uitstekend een vaardigheid zoals blind typen kunnen leren.

Gamification; zo werkt het

Is iets saai om te doen? Maak er een spel van en kinderen zijn direct enthousiast! Dit heet gamification, spelelementen toevoegen aan iets dat geen spel is. Zoals leren typen bijvoorbeeld. Dat is verre van saai op de Super Spy School! Deze online leeromgeving, die speciaal is gemaakt voor de Typecursus van LOI Kidzz, zit vol uitdagende game-elementen. Benieuwd naar alle ins en outs over deze leermethode? Bekijk dan de video.

Bekijk de video

 
Zo werkt gamend leren

Gamification zorgt voor plezier en motivatie

Door de resultaten van de cursisten en de vele enthousiaste reacties van kinderen en ouders, weten we dat gamend leren werkt. LOI Kidzz past ‘gamification’ op verschillende manieren toe in de Typecursus.

Een overkoepelende wereld waarin alles zich afspeelt

Net als in echte computergames, speelt de hele cursus zich af in een virtuele omgeving. Je kind gaat helemaal op in de spionnenwereld en beleeft de Typecursus als één groot avontuur.

Een superspannende verhaallijn

De Typecursus volgt het verhaal van het mysterie op de spionnenschool. Je kind wil graag weten hoe het verder gaat en is zeker nieuwsgiering naar de ontknoping! Alle typeoefeningen die je kind doet, helpen hem of haar verder in het verhaal.

Je kind is zelf onderdeel van het verhaal

Het online leeromgeving is volledig interactief. Je kind beweegt zelf door de school en speelt een belangrijke rol in het avontuur. De beleving van je kind en daardoor de inzet, is optimaal.

Steeds beter worden en punten scoren

Het verhaal stimuleert je kind om te oefenen met de spionnengames en zo de typevaardigheid te verbeteren. Kinderen willen een hoge score halen in ‘Typetris’, ‘Codeblaster’ en ‘de Dance-game’ en oefenen dus graag.

Beloningen direct verzilveren

Door het volgen van de typelessen op de spionnenschool, speelt je kind apps vrij op de virtuele SpyPad. En de punten die gehaald zijn in de oefengames, te besteden in de virtuele SpyShop. Deze beloningen stimuleren je kind om veel te oefenen en steeds verder te gaan!

Ongemerkt automatiseren

Door de games te spelen, oefenen en vergroten kinderen ongemerkt hun typevaardigheid. Hoe meer ze spelen, hoe beter ze het blind vinden van de juiste toetsen ‘automatiseren’. Zit het blind typen echt goed in de vingers, dan zullen ze deze vaardigheid nooit meer verleren.

Dance-game

Vier het eindfeest

Typetris

Type de juiste letters

Codeblaster

Haal de drones neer

Met games leren in je eigen tempo

In het spionnenavontuur van de Typecursus biedt iedere missie een kleine overwinning en is er weer een volgend doel om te behalen. Fouten maken is niet erg, probeer het gewoon nog eens. Extra oefenen is altijd mogelijk. Zo volgt ieder kind de Typecursus in zijn of haar eigen tempo.

Het einddoel halen, de ultieme overwinning!

Zijn alle missies volbracht, alle spionnengames gespeeld en is dus de volledige cursus afgerond, dan volgt de beloning; een welverdiend typediploma! Je kind kan trots zijn op wat hij of zij heeft bereikt en zal in de toekomst veel plezier hebben van de opgedane typevaardigheid.

Kies ook voor de Typecursus van LOI Kidzz

Veel ouders zien de voordelen van gamend leren bij de Typecursus. Lees hier enkele ervaringen.

Vrouw

L. Visser

5 sterren

Top cursus!
“Geweldig leerzaam en leuk speels opgezette training. Hierdoor was mijn dochter zeer gemotiveerd!“

Vrouw

L. Smith

5 sterren

LOI Kidzz maakt leren leuk!
“Je leert niet alleen snel en foutloos typen, maar ook hoe je een super spion wordt! Door de speelse opdrachten voelt het niet als huiswerk.“

Vrouw

M. Giepmans

4,.5 van de 5 sterren

Leuke speelse typeles voor een avontuurlijk kind
“Hele leuke methode waarbij op een speelse en spannende manier het typen wordt geleerd. Door het game element daagt het uit om door te gaan.“