Ruim 4.000 scholen kiezen voor LOI Kidzz

  • Aantrekkelijke scholenregeling
  • Groepskorting bij leren typen in de klas

Ruim 4.000 scholen kiezen voor LOI Kidzz

  • Aantrekkelijke scholenregeling
  • Groepskorting bij leren typen in de klas

Blind leren typen, een voorsprong op school

Blind typen is een belangrijke vaardigheid. Op de basisschool én straks in het middelbaar onderwijs. Huiswerk is sneller klaar en schoolprestaties verbeteren er door, stellen deskundigen vast. Uw school kan eenvoudig bijdragen aan een goede typevaardigheid van uw leerlingen.

  • Kinderen leren thuis zelfstandig typen met de online typecursus

  • Speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8

  • Typen oefenen met een leuk verhaal en motiverende games

  • Ouders en kinderen beoordelen de cursus met een 8,8


LOI Kidzz biedt basisscholen een jaarlijkse scholenregeling en groepskorting bij leren typen in de klas.

Onderzoek Radboud Universiteit
"Met blind typen beter spellen en stellen op de computer."

Dit is de conclusie van het onderzoek dat onderwijsdeskundigen Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof van de Radboud Universiteit deden onder kinderen uit de bovenbouw van de basisschool.

Lees meer over het onderzoek

Scholenregeling: gemak voor de school, voordeel voor ouders

€ 50,- korting voor ouders bij inschrijving via school

Om het blind leren typen extra toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk kinderen, heeft LOI Kidzz bij de start van de ieder schooljaar een scholenregeling. Tijdens de periode van de scholenregeling kunnen ouders hun kind voordelig inschrijven via de school. LOI Kidzz regelt alles, de school heeft er niet of nauwelijks werk aan en ontvangt een vergoeding per ingeschreven leerling. Ruim 4.000 basisscholen doen jaarlijks mee.

De scholenregeling kost nauwelijks tijd

Meedoen met de scholenregeling is heel eenvoudig en kost de school nauwelijks tijd. Elke school die meedoet, ontvangt aan het begin van het schooljaar informatie-enveloppen om aan te bieden aan de leerlingen in de bovenbouw.

Een informatie-envelop bevat een folder voor ouders en een inschrijfformulier. Ouders die hun kind willen inschrijven doen dit online of leveren het formulier in op school. De school hoeft alleen de formulieren (gratis) terug te sturen naar LOI Kidzz in de bijgeleverde antwoordenvelop. LOI Kidzz regelt verder alles.

Ontvang € 10,- vergoeding per ingeschreven leerling

Jaarlijks leren duizenden leerlingen blind typen via de scholenregeling van LOI Kidzz. De school ontvangt een bijdrage van € 10,- per ingeschreven leerling. Dit kan dus oplopen tot een flink bedrag. Veel scholen geven aan het ontvangen bedrag te gebruiken voor bijvoorbeeld excursies of de aankleding van de aula of het schoolplein.

Motiverende leeromgeving met games

De Typecursus van LOI Kidzz is ontwikkeld door onderwijsexperts en gamespecialisten. Het typen leren kinderen aan de hand van een spannend verhaal dat zich afspeelt op een online spionnenschool. De online leeromgeving is ingericht als Super Spy School. Kinderen krijgen hier typeles, bewegen zich virtueel door de school en doen geheime opdrachten waarbij ze het blind typen inzetten. Kinderen oefenen vervolgens het typen door middel van games en geheime spionnenmissies. Hoe beter ze typen, hoe meer punten ze halen.

Deze vorm van gamend-leren is een inmiddels beproefde methode om een vaardigheid als typen aan te leren. Kinderen worden uitgedaagd, gemotiveerd en willen graag weten hoe het verhaal zich verder ontwikkelt. Zo halen ze met plezier spelenderwijs hun typediploma.

Op maat gemaakt voor elke leerling

Het adaptieve leersysteem van de typecursus zorgt ervoor dat de toetsen die het kind moeilijk vindt, automatisch vaker worden geoefend. Zo past de cursus zich per leerling aan. Het systeem houdt ook de vorderingen in snelheid en netheid bij. Ouders krijgen regelmatig een bericht met een overzicht van de vorderingen en daarbij eventueel een advies. Dit totaalpakket zorgt ervoor dat ouders en kinderen de cursus een hoge waardering geven.

Deelnemen aan de scholenregeling of extra informatie ontvangen?

Wilt u uw school aanmelden om deel te nemen aan de scholenregeling of wilt u extra informatie-enveloppen ontvangen? Klik op onderstaande knop en geef via het formulier uw wensen door. Wij sturen de informatie-enveloppen aan het begin van het nieuwe schooljaar toe. Heeft u vragen, neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of dit contactformulier. We helpen u graag.

Informatie-enveloppen ontvangen

"Wij hebben er weinig werk aan" 
"Wij hebben er weinig werk aan"

dhr. Remmers, directeur CBS Rehoboth

Lees meer

Bekijk alle ervaringen van scholen en docenten

Meer ervaringen van scholen

Groepskorting bij leren typen in de klas

Werkt u op een school die typeles op een gemakkelijke manier wil integreren in het lesprogramma? Of bij een buitenschoolse opvang die de typecursus wil aanbieden? Wij hanteren een zeer aantrekkelijke kwantumkorting voor groepen.

De typecursus is zo ontwikkeld dat de kinderen deze zelfstandig kunnen volgen, begeleiding van een leerkracht is niet nodig. Kinderen leren blind typen aan de hand van een spannend spionnenavontuur en leuke games. Zo blijven ze gemotiveerd tot het einde. Gaat een letter of –combinatie niet zo goed, dan krijgen kinderen hiervoor automatisch extra oefening voor aangeboden. Leren typen is leuk, en gaat bijna vanzelf!

Jaarlijks een klas vol geslaagde leerlingen?

Jaarlijks werkt LOI Kidzz samen met Stichting Vrienden van De Twijn. Zo behalen jaarlijks tientallen kinderen hun typediploma. Om hun succes te vieren organiseert de stichting aan het eind van het schooljaar een feestelijke diplomauitreiking.

Cursuspakket op maat

Wilt u meerdere cursussen ineens bestellen? Neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451844 of het contactformulier. U kunt ook cursussen van de LOI en LOI Kidzz combineren. We helpen u graag met een passend aanbod.

klas
“Het is handig voor huiswerk en werkstukken in groep 8.”

Liza den Boer

“Als je snel kunt typen is dat makkelijker dan netjes schrijven, daar ben ik niet zo goed in.”

Fabian

“Ik vond het spelletje met die 3D-bril het leukst.”

Hilde

Lees meer reacties

Lees hier de ervaringen van anderen

Docenten, kinderen en ouders zijn enthousiast over de typecursus van LOI Kidzz

LOI Kidzz is trots op de vele positieve reacties. Graag willen we hier enkele ervaringen met u delen.

Man

Jaap, vader van Lars 

“Ik vind het belangrijk dat ze blind leren typen want alles is tegenwoordig op de computer. En de cursus is leuk en speels opgezet. Het is echt leuk om te doen voor kinderen. “

Vrouw

Marja, leerkracht groep 7 

“Onze school staat natuurlijk achter de typecursus. Het schrijven met de hand moet uiteraard ook worden onderhouden maar kinderen geven duidelijk de voorkeur aan typen.“

Vrouw

Moeder van Rick

Rick vond de cursus leuk. Hij was steeds enthousiast bezig met de cursus. En blind typen moeten ze toch leren, dan is zo’n leuke manier alleen maar goed.“