Informatie voor scholen

Informatie voor scholen

Blind en met tien vingers typen is een belangrijke vaardigheid

Kinderen op de basisschool werken al veel op de computer. En in het voortgezet onderwijs wordt dat nog meer. Blind en met tien vingers kunnen typen helpt hier enorm bij. Niet alleen is huiswerk sneller klaar, ook andere schoolprestaties verbeteren er door, stellen deskundigen vast. Ook vinden zij een goede typevaardigheid net zo belangrijk als een goed handschrift.

Waarom krijgen kinderen op school geen typeles

Veel scholen delen de mening van deze deskundigen en zouden graag typeles opnemen in het lesprogramma. Helaas ontbreekt het in veel gevallen aan tijd en middelen om dit echt goed aan te pakken. Ook zouden docenten zelf het blindtypen moeten leren om hierin les te kunnen geven.

Om het blind leren typen toch gemakkelijk toegankelijk én voordelig te maken voor zoveel mogelijk kinderen heeft LOI Kidzz diverse regelingen.
 

Scholenregeling; gemak voor de school, voordeel voor ouders

Om het blind leren typen extra toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk kinderen heeft LOI Kidzz bij de start van ieder schooljaar een scholenregeling. Tijdens de scholenregeling krijgen ouders bij inschrijving via de school een exclusieve korting.

Jaarlijks doen meer dan 5.000 basisscholen mee en leren duizenden kinderen thuis, met plezier en in hun eigen tempo blind typen. 

Kinderen leren thuis typen, LOI Kidzz regelt alles

Meedoen met de scholenregeling is heel eenvoudig en kost de school nauwelijks tijd. Elke school die meedoet, ontvangt aan het begin van het schooljaar informatiepakketjes om uit te delen aan de leerlingen in de bovenbouw. De kinderen volgen de cursus thuis, via een interactieve online leeromgeving. LOI Kidzz regelt verder alles.
 

P. Quartel
Deelnemen aan de scholenregeling?

Wilt u uw school ook aanmelden om deel te nemen aan de scholenregeling? Neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of het contactformulier. We helpen u graag.
 

Aantrekkelijke tarieven voor meerdere inschrijvingen

Voor scholen die graag typeles op een gemakkelijke manier willen integreren in het lesprogramma en voor organisaties in bijvoorbeeld buitenschoolse opvang die de typecursus willen aanbieden, hanteren we een zeer aantrekkelijke kwantumkorting.

Spelenderwijs leren typen

De typecursus is zo ontwikkeld dat de kinderen deze zelfstandig kunnen volgen, begeleiding van een leerkracht is niet nodig. Kinderen leren blind typen aan de hand van een spannend spionnenavontuur en leuke games. Zo blijven ze gemotiveerd tot het einde. Gaat een letter of –combinatie niet zo goed, dan krijgen kinderen hiervoor automatisch extra oefening voor aangeboden. Leren typen is leuk, en gaat bijna vanzelf!
 

Peter Antes
Haestregt
Cursuspakket op maat

Wilt u meerdere cursussen ineens bestellen? Neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of het contactformulier. U kunt ook cursussen van de LOI en LOI Kidzz combineren. We helpen u graag met een passend aanbod.

"Met blind typen beter spellen en stellen op de computer."

Dit is de conclusie van het onderzoek dat onderwijsdeskundigen Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof van de Radboud Universiteit deden onder kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. “Kinderen die een typecursus volgden, konden veel sneller typen en dit zonder naar het toetsenbord te kijken. Daardoor konden ze hun aandacht volledig richten op de vragen. Ze maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de leerlingen die geen typecursus volgden.”

Lees meer over het onderzoek