De leukste thuis-tips voor de kerstvakantie

De leukste thuis-tips voor de kerstvakantie

Thuis en in de tuin is van alles te beleven

Eindelijk is het dan zover: kerstvakantie. Je kijkt er vast al lang naar uit, maar stiekem kun je je tijdens zo’n lange vakantie ook best vervelen. Gelukkig valt er thuis, in huis en de tuin genoeg te beleven! Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze uitdagende en avontuurlijke tips.

Maak een spannende escaperoom

Bedenk spannende en moeilijke opdrachten en puzzels en maak je eigen escaperoom! Wie lukt het om er op tijd weer uit te komen? Wil je weten hoe je dit aanpakt, bekijk dan dit filmpje.


Bouw de gekste kettingreactie

Zelf een kettingreactie bouwen is helemaal niet moeilijk! Kort, lang, simpel of ingewikkeld, het mag allemaal. De spullen die ervoor nodig zijn, heb je vast al in huis. Go for it! Kijk hier voor leuke tips.


Knutsel je eigen minibieb

Je ziet ze steeds vaker: kastjes met boeken om te lenen of te ruilen. Zoek je echt een project: knutsel dan samen zo’n minibieb. Is dat te veel van het goede? Zoek wat boeken uit om weg te brengen en nieuwe om te lenen.

lego

lego

Speel LEGO masters na

Wie bouwt het beste voertuig van de toekomst, het mooiste droomhuis of het bijzonderste fantasiedier? Speel LEGO masters na en maak de tofste bouwwerken!


Knikkers klaar? Rollen maar!

Knikkerbanen zijn dé onlinehit van dit moment. Wat is er dan leuker om binnen of buiten je eigen knikkerbaan te bouwen en samen wedstrijden te houden? Op Pinterest vind je volop ideeën.

knikker

lego

Dierenvriend? Laat de buurthond uit

Is je kind een echte dierenvriend? Dan vindt hij of zij het vast leuk om de honden uit de buurt uit te laten. Riemen vast en lopen maar. Ook leuk voor jou!


Memory maak je zelf

Een memory-spel met foto’s van familieleden, vrienden en huisdieren maak je gemakkelijk zelf. Zoek naar oude foto’s of maak nieuwe. Dé garantie voor urenlang knutsel- en speelplezier. En het is ook een leuke cadeautip voor spelletjesfanaten!

memory

Start een typecursus

Leren typen saai? Niet met de typecursus van LOI Kidzz!

"Ik heb mijn typediploma gehaald in 5 weken! Ik vond het een hele leuke cursus. Met het spionnenavontuur is leren typen helemaal niet saai. Jammer dat de cursus is afgelopen!"

Jan, 9 jaar


Meer informatie voor ouders

Voorbereiding op de middelbare school

Kinderen leren gemakkelijk een taal

Een boekbespreking houden