De leukste thuis-tips voor de meivakantie

De leukste thuis-tips voor de meivakantie

Thuis en in de tuin is van alles te beleven

Eindelijk is het dan zover: meivakantie. Heerlijk twee weken vrij van school, maar stiekem kun je je thuis ook best vervelen. Gelukkig valt er in huis en de tuin genoeg te beleven! Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze uitdagende en avontuurlijke tips.

Maak een spannende escaperoom

Bedenk spannende en moeilijke opdrachten en puzzels en maak je eigen escaperoom! Wie lukt het om er op tijd weer uit te komen? Wil je weten hoe je dit aanpakt, bekijk dan dit filmpje.


Bouw de gekste kettingreactie

Zelf een kettingreactie bouwen is helemaal niet moeilijk! Kort, lang, simpel of ingewikkeld, het mag allemaal. De spullen die ervoor nodig zijn, heb je vast al in huis. Go for it! Kijk hier voor leuke tips.


Speel LEGO masters na

Wie bouwt het beste voertuig van de toekomst, het mooiste droomhuis of het bijzonderste fantasiedier? Speel LEGO masters na en maak de tofste bouwwerken!

lego

knikker

Knikkers klaar? Rollen maar!

Knikkerbanen zijn dé onlinehit van dit moment. Wat is er dan leuker om binnen of buiten je eigen knikkerbaan te bouwen en samen wedstrijden te houden? Op Pinterest vind je volop ideeën.


Memory maak je zelf

Een memory-spel met foto’s van familieleden, vrienden en huisdieren maak je gemakkelijk zelf. Zoek naar oude foto’s of maak nieuwe. Dé garantie voor urenlang knutsel- en speelplezier. En het is ook een leuke cadeautip voor spelletjesfanaten!

memory

Beleef een LOI Kidzz-avontuur

Lekker achter de computer kruipen, een avontuur beleven én tegelijk veel leren? Start dan met een thuiscursus van LOI Kidzz. Kies uit de Typecursus, Engels, Spaans of Online bijles. Leren was nog nooit zó leuk en starten kan meteen!

 


Meer informatie voor ouders

Voorbereiding op de middelbare school

Kinderen leren gemakkelijk een taal

Een boekbespreking houden