De leukste tips voor de zomervakantie

De leukste tips voor de zomervakantie

Wat gaan we deze vakantie allemaal beleven?

Eindelijk is het dan zover: zomervakantie. Je kijkt er vast al lang naar uit, maar stiekem kun je je tijdens zo’n lange vakantie ook best vervelen. Gelukkig valt er thuis, in huis en de tuin genoeg te beleven! Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze uitdagende en avontuurlijke tips.

Maak een spannende escaperoom

Bedenk spannende en moeilijke opdrachten en puzzels en maak je eigen escaperoom! Wie lukt het om er op tijd weer uit te komen? Wil je weten hoe je dit aanpakt, bekijk dan dit filmpje.


Knutsel je eigen minibieb

Je ziet ze steeds vaker: kastjes met boeken om te lenen of te ruilen. Zoek je echt een project: knutsel dan samen zo’n minibieb. Is dat te veel van het goede? Zoek wat boeken uit om weg te brengen en nieuwe om te lenen.

lego

quiz

Wie weet het meest én is het snelst?

Via Kahoot.com kunnen jij of je kids gemakkelijk gratis een online quiz maken. Iedereen met een smartphone kan meespelen. Degene die het snelst de meeste goede antwoorden geeft is natuurlijk de winnaar.


Knikkers klaar? Rollen maar!

Knikkerbanen zijn dé onlinehit van dit moment. Wat is er dan leuker om binnen of buiten je eigen knikkerbaan te bouwen en samen wedstrijden te houden? Op Pinterest vind je volop ideeën.

knikker

lego

Dierenvriend? Laat de buurthond uit

Is je kind een echte dierenvriend? Dan vindt hij of zij het vast leuk om de honden uit de buurt uit te laten. Riemen vast en lopen maar. Ook leuk voor jou!


Memory maak je zelf

Een memory-spel met foto’s van familieleden, vrienden en huisdieren maak je gemakkelijk zelf. Zoek naar oude foto’s of maak nieuwe. Dé garantie voor urenlang knutsel- en speelplezier. En het is ook een leuke cadeautip voor spelletjesfanaten!

memory

Start een typecursus

Leren typen saai? Niet met de typecursus van LOI Kidzz!

"Ik heb mijn typediploma gehaald in 5 weken! Ik vond het een hele leuke cursus. Met het spionnenavontuur is leren typen helemaal niet saai. Jammer dat de cursus is afgelopen!"

Jan, 9 jaar


Meer informatie voor ouders

Voorbereiding op de middelbare school

Kinderen leren gemakkelijk een taal

Een boekbespreking houden