"Hoe jonger kinderen zijn, des te flexibeler zijn hun hersenen. Tot en met hun tiende, elfde jaar leren ze vrijwel moeiteloos verschillende talen. Vanaf de puberteit gaan de hersenen anders werken. Die worden minder elastisch en minder geschikt om taal gemakkelijk te leren”, aldus Dr. Paula Fikkert en Annemarie Schaerlaekens, deskundigen in taalontwikkeling.

Jong starten met Engels levert betere schoolresultaten op

De school van adjunct-directeur Paul Groot in Rotterdam begint vroeg met Engels. "We starten jong en breiden het aanbod van Engels verder uit in hogere groepen. In tegenstelling tot wat veel ouders denken, gaat dit niet ten koste van Nederlands. Uit taaltoetsen bleek dat de kinderen juist vorderingen maken met Nederlands. En op basis van de Cito-scores durf ik te zeggen dat het Engels bijdraagt aan de taalontwikkeling."

Jong starten met een vreemde taal leren levert betere schoolresultaten op

Waarom doen niet meer scholen dit?

Is er een reden waarom de meeste scholen pas in groep 7 starten en gemiddeld maar 45 minuten per week Engels geven? Dr. Fikkert: “Veel docenten beheersen het Engels niet voldoende om er goed les in te kunnen geven. Daarbij is er in de overvolle leerprogramma’s bijna geen ruimte voor extra Engelse lessen."

Engels leren buiten schooltijd

De cursus Engels leren van LOI Kidzz biedt dé oplossing! Met deze cursus leren kinderen spelenderwijs Engels. Ze leren direct de juiste uitspraak van ‘native speakers’. Je kind kan thuis online de cursus doen, in zijn of haar eigen tempo. Naast Engels kan je kind ook Spaans leren bij LOI Kidzz.

De cursussen zijn zo leuk, dat je kind het nauwelijks ervaart als een cursus volgen. Voor je kind is het net als het spelen wat hij of zij elke dag doet. Het leren gaat als vanzelf!

Bronnen: Artikel uit NRC Handelsblad en een dubbelinterview met kindertaalexperts Paula Fikkert en Annemarie Schaerlaekens in Taalschrift.

Man

D. Heer

5 sterren

Een zeer leerzaam en kind vriendelijk programma!
“Eerste en ook gelijk een positieve ervaring! Aanbevelen waard!“

Vrouw

L. Bach

4,.5 van de 5 sterren

Met veel plezier Engels geleerd
“Mijn dochter van 10 vond de cursus erg leuk. Niet te moeilijk, wel genoeg uitdaging. Precies goed!“