De scholenregeling 2019 ‑ 2020 is gestart

Ruim 5.000 scholen doen mee

De scholenregeling 2019 ‑ 2020 is gestart

Ruim 5.000 scholen doen mee

Thuis leren typen, een voorsprong op school

Blind typen is een belangrijke vaardigheid. Op de basisschool én straks in het middelbaar onderwijs. Huiswerk is sneller klaar en schoolprestaties verbeteren er door, stellen deskundigen vast. Uw school kan bijdragen aan een goede typevaardigheid van uw leerlingen door het aanbieden van informatie over de Typecursus van LOI Kidzz.

  • Kinderen leren thuis typen met de online typecursus
  • Speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8
  • Typen oefenen met een leuk verhaal en motiverende games
  • Ouders en kinderen beoordelen de cursus met een 8,8

Via de scholenregeling € 50,- korting voor ouders

Om het blind leren typen extra toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk kinderen heeft LOI Kidzz bij de start van ieder schooljaar een scholenregeling. Tijdens de scholenregeling krijgen ouders bij inschrijving via de school een flinke korting.

P. Quartel

Ontvang € 10,- vergoeding per ingeschreven leerling

Jaarlijks doen meer dan 5.000 basisscholen mee en leren duizenden kinderen thuis, met plezier en in hun eigen tempo blind typen. De school ontvangt een bijdrage van € 10,- per ingeschreven leerling. Dit kan dus oplopen tot een flink bedrag.

De scholenregeling kost nauwelijks tijd

Meedoen met de scholenregeling is heel eenvoudig en kost de school nauwelijks tijd. Elke school die meedoet, ontvangt aan het begin van het schooljaar informatie-enveloppen om aan te bieden aan de leerlingen in de bovenbouw.

Een informatie-envelop bevat een folder voor ouders en een inschrijfformulier. Ouders die hun kind willen inschrijven doen dit online of leveren het formulier in op school. De school hoeft alleen de formulieren (gratis) terug te sturen naar LOI Kidzz in de bijgeleverde antwoordenvelop. LOI Kidzz regelt verder alles.

 

Deelnemen of extra informatie-enveloppen ontvangen?

Wilt u uw school aanmelden om deel te nemen aan de scholenregeling of wilt u extra informatie-enveloppen ontvangen? Klik op onderstaande knop en geef via het formulier uw wensen door. Wij sturen de informatie-enveloppen dan zo spoedig mogelijk naar u toe. Heeft u vragen, neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of dit contactformulier. We helpen u graag.

Informatie-enveloppen ontvangen

Folder voor ouders

Bekijk hier de folder voor ouders uit de informatie-envelop.

Bekijk folder

Cover folder 2019
 
 
"Met blind typen beter spellen en stellen op de computer."

Dit is de conclusie van het onderzoek dat onderwijsdeskundigen Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof van de Radboud Universiteit deden onder kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. “Kinderen die een typecursus volgden, konden veel sneller typen en dit zonder naar het toetsenbord te kijken. Daardoor konden ze hun aandacht volledig richten op de vragen. Ze maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de leerlingen die geen volgden.”

Lees meer over het onderzoek

Man

Jaap, vader van Lars 

“Ik vind het belangrijk dat ze blind leren typen want alles is tegenwoordig op de computer. En de cursus is leuk en speels opgezet. Het is echt leuk om te doen voor kinderen. “

Vrouw

Marja, leerkracht groep 7 

“Onze school staat natuurlijk achter de typecursus. Het schrijven met de hand moet uiteraard ook worden onderhouden maar kinderen geven duidelijk de voorkeur aan typen.“

Vrouw

Moeder van Rick

Rick vond de cursus leuk. Hij was steeds enthousiast bezig met de cursus. En blind typen moeten ze toch leren, dan is zo’n leuke manier alleen maar goed.“