De scholenregeling 2018 ‑ 2019 is gestart

Ruim 5.000 scholen doen mee

De scholenregeling 2018 ‑ 2019 is gestart

Ruim 5.000 scholen doen mee

Blind en met tien vingers typen is een belangrijke vaardigheid

Kinderen op de basisschool werken al veel op de computer. En in het voortgezet onderwijs wordt dat nog meer. Blind en met tien vingers kunnen typen helpt hier enorm bij. Niet alleen is huiswerk sneller klaar, ook andere schoolprestaties verbeteren er door, stellen deskundigen vast. Ook vinden zij een goede typevaardigheid net zo belangrijk als een goed handschrift.
 

Extra voordelig leren typen, via school

Om het blind leren typen extra toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk kinderen heeft LOI Kidzz bij de start van ieder schooljaar een scholenregeling. Tijdens de scholenregeling krijgen ouders bij inschrijving via de school een flinke korting.

Jaarlijks doen meer dan 5.000 basisscholen mee en leren duizenden kinderen thuis, met plezier en in hun eigen tempo blind typen. De school ontvangt een bijdrage van € 10,- per ingeschreven leerling. Dit kan dus oplopen tot een flink bedrag. Ook ontvangt de school desgewenst gratis LOI typecursussen voor docenten.
 

Peter Antes
 

Kinderen leren thuis typen, LOI Kidzz regelt alles

Meedoen met de scholenregeling is heel eenvoudig en kost de school nauwelijks tijd. Elke school die meedoet, ontvangt aan het begin van het schooljaar informatiepakketjes om uit te delen aan de leerlingen in de bovenbouw.

Een informatiepakketje bevat een duidelijke folder met alle informatie voor ouders en een inschrijfformulier. Ouders die hun kind willen inschrijven doen dit online of leveren het formulier in op school. De school hoeft alleen de formulieren (gratis) terug te sturen naar LOI Kidzz in de bijgeleverde antwoordenvelop. LOI Kidzz regelt verder alles.
 

Deelnemen of extra informatiepakketjes ontvangen?

Wilt u uw school ook aanmelden om deel te nemen aan de scholenregeling? Neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of het contactformulier met de button hieronder. Wilt u graag extra informatiepakketjes voor ouders ontvangen over de typecursus en de scholenregeling? Dan kunt u dit ook doen via een van beide manieren. Laat het ons weten, we helpen u graag.

Neem contact op Bestel informatiepakketjes  

P. Quartel
Haestregt
 
"Met blind typen beter spellen en stellen op de computer."

Dit is de conclusie van het onderzoek dat onderwijsdeskundigen Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof van de Radboud Universiteit deden onder kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. “Kinderen die een typecursus volgden, konden veel sneller typen en dit zonder naar het toetsenbord te kijken. Daardoor konden ze hun aandacht volledig richten op de vragen. Ze maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de leerlingen die geen volgden.”

Lees meer over het onderzoek

 
Typecursus integreren in uw lesprogramma?

Veel basisscholen vinden een goede typevaardigheid onmisbaar voor hun leerlingen en willen leren typen (beperkt of standaard) opnemen in het lesprogramma. Met de typecursus van LOI Kidzz kan dat heel eenvoudig. Leerlingen volgen de cursus via een digitale leeromgeving, van de groepsdocent is slechts minimale begeleiding nodig.

Cursuspakket op maat

Bent u werkzaam op een school en wilt u meerdere cursussen ineens bestellen? Neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of het contactformulier. U kunt ook cursussen van de LOI en LOI Kidzz combineren. We helpen u graag met een passend aanbod.