De Typecursus is vernieuwd!

De Typecursus is vernieuwd!

Blind leren typen nu nog leuker en makkelijker

Om het blind leren typen nóg leuker en makkelijker te maken, is LOI Kidzz continu bezig met het verder ontwikkelen van de Typecursus. In samenwerking met game-experts is de cursus verbeterd en uitgebreid. Dit zorgt voor meer motivatie en plezier om de eindstreep van de cursus te behalen. Lees hieronder meer over de vernieuwde Typecursus.

De oudermanager is vernieuwd!

De oudermanager heeft een nieuw design en is verder uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Naast inzicht in de vorderingen van uw kind d.m.v. weektoetsrapportages, kunt u nu ook precies zien hoeveel dagen het duurt tot de volgende weektoets en tot het behalen van het typediploma. Ook wordt er aangegeven met welke letters uw kind moeite heeft en worden er tips getoond om uw kind te stimuleren. Tot slot hebben we een overzicht met alle karakters toegevoegd zodat u precies weet wie wie is.

Foutmelding bij inloggen ouderportaal

Krijgt u bij het inloggen in het ouderportaal een foutmelding? Open het ouderportaal opnieuw via deze link en log nogmaals in met de inloggegevens. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Wij helpen u graag verder.


De Typehulp

Qwerty introduceert een nieuwe gadget:de Typehulp. Deze gadget zorgt ervoor dat uw kind minder druk ervaart voor de weektoetsen. Is er bij de weektoets een herkansing nodig, dan zorgt Qwerty dat de toetsresultaten worden gehackt. Hierdoor wordt de herkansing altijd behaald en kan uw kind met een prettig gevoel de cursus vervolgen.

Hoe werkt de Typehulp?

De Typehulp wordt door Qwerty beschikbaar gemaakt via de SpyPad. De Typehulp wordt automatisch geactiveerd voor uw kind op de eerstvolgende toetsdag. Uw kind krijgt hierover bericht van Qwerty. De Typehulp moet altijd zijn opgeladen, voor deze wordt ingezet bij een herkansing. De eerste keer regelt Qwerty dit.

Wanneer wordt de Typehulp ingezet?

De Typehulp wordt alleen ingezet bij een herkansing. Haalt uw kind in één keer de weektoets, dan is de Typehulp niet nodig. Is er een herkansing nodig en wordt deze niet behaald? Dan hackt de Typehulp de resultaten. Dit is een geheimpje tussen Qwerty en uw kind, de rest van de school hoeft er niks vanaf te weten!

Resultaten weektoets

In de ouderrapportage en op de SpyPad worden de échte toetsresultaten getoond. Het is daarom belangrijk dat uw kind altijd zijn/haar best blijft doen voor de toetsen.

Hoe kan mijn kind de Typehulp opladen?

Om de Typehulp op te laden moeten er altijd twee type-oefeningen worden gedaan. Dit kan via de Typehulp app op de SpyPad. Staat er in de Typehulp een ✓, dan is deze volledig opgeladen. Staat er een X, dan moet de Typehulp worden opgeladen via de button ‘opladen’.


Verbeteren weektoetsresultaten

Elke lesweek wordt afgesloten met een weektoets. De behaalde toetsresultaten worden gedeeld in de weekrapportage. Uw kind heeft vanaf nu de mogelijkheid de toetsresultaten te verbeteren. Als uw kind niet tevreden is, kan hij/zij de weektoets opnieuw maken. Het hoogst behaalde resultaat wordt meegenomen.


Uitbreiding cursusomgeving

De cursusomgeving is verder uitgebreid. Er is voor uw kind nu nog meer te ontdekken en te beleven, met onder meer een nieuw helikopterplatform en extra oefenmogelijkheden. Ook is de populaire Secret Spy Shop uitgebreid met nieuwe gadgets. Meer plezier én motivatie om de eindstreep te behalen dus!

Nieuwe gadgets Secret Shop

Elke typeoefening levert punten op. Met de spaarpunten kunnen nu nog meer gadgets gekocht worden. De virtuele Secret Shop is namelijk verder uitgebreid. Er zijn posters te koop die kunnen worden opgehangen in de school. Ook zijn er extra skins toegevoegd voor de SpyPad.

 
De belevingswereld is verder uitgebreid

Er is nu nog meer te ontdekken op de spionnenschool. Op het helikopter-platform staat een helikopter klaar voor een vlucht. In de hal hangt een basketbalnet en is er een beveiligingssysteem te vinden. Ook zijn er arcadekasten te vinden voor extra spelplezier. Motiveer uw kind op zoek te gaan naar alle nieuwe mogelijkheden.

Extra oefenen altijd beschikbaar dankzij de knop 'Spypad'

SpypadDe SpyPad is vanaf nu elk moment beschikbaar in de cursus via de knop ‘SpyPad’ (linksonder op het scherm). Er kan dus op elk moment extra geoefend worden, bijvoorbeeld voor een weektoets. Ook zijn de games beschikbaar voor wat ontspanning tussendoor.


‘Hier ben ik’ icon

Uw kind loopt virtueel rond in de Super Spy School. De richting wordt aangewezen met een blauw icoon. Door in de GPS-app via de SpyPad te klikken op ‘’Hier ben ik’’, kan uw kind exact terugvinden waar hij/zij zich bevindt in de cursus.


Technische verbeteringen

Naast bovenstaande wijzigingen is de cursus ook technisch verbeterd. Dit zorgt o.a. voor meer spelbeleving bij de drie games en een betere laadtijd. De vernieuwde cursus is qua technische specificaties niet zwaarder geworden, hierdoor blijft de cursus goed te volgen op een computer of laptop met minimaal 4GB werkgeheugen (Chromebook: 8GB) en een videokaart van minimaal 1 GB. Wilt&nsbp;u meer weten over de beste instellingen voor het volgen van de Typecursus, kijk dan op deze pagina.


Onze Klantenservice staat voor u klaar

Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de afdeling Klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag. Geef uw vraag door via dit contactformulier.

Neem contact op