dhr. Remmers, directeur CBS Rehoboth

Sinds CBS Rehoboth samenwerkt met LOI Kidzz, leren meer kinderen van deze basisschool in Moerkapelle typen. De verklaring? ”Deze online typecursus kunnen kinderen vanuit huis volgen in plaats van op locatie”, aldus de directeur dhr. Remmers. En het mooie is, de school heeft er zelf weinig werk aan.

Kinderen hebben er plezier in

De typecursus voorziet echt in een behoefte. Van ouders, maar ook van de school. ”Ik vind het belangrijk dat kinderen snel leren typen”, vertelt dhr Remmers. ”LOI Kidzz biedt hiervoor een functioneel doelmatige cursus, waar kinderen plezier in hebben.”

School heeft er weinig werk aan

Over de samenwerking met LOI Kidzz is hij zeer tevreden. ”Het loopt gestroomlijnd, soepel.” De school zelf hoeft weinig te doen. “Ik ontvang de informatie van LOI Kidzz, mijn collega’s delen het uit en zamelen de inschrijvingen in. Verder handelt LOI Kidzz alles af met de ouders van onze leerlingen.”

Vergoeding scholenactie komt ten goede aan het onderwijs

Net als duizenden andere scholen, neemt CBS Rehoboth deel aan de scholenregeling van LOI Kidzz. En dat levert weer een mooie vergoeding op voor de school zelf. ”Dit jaar zijn er 17 leerlingen die de typecursus van LOI Kidzz hebben afgenomen”, vertelt dhr. Remmers. ”De vergoeding hiervoor voegen wij toe aan de lumpsum. Deze komt dus direct ten goede aan de bekostiging van het onderwijs.”

Meer over de scholenregeling Meer ervaringen van scholen

dhr. Remmers