Filter(s) toepassen

Met blind typen beter spellen en stellen op de computer

“Het vergroten van de typevaardigheid bij kinderen heeft effect op hun spellen en stellen. De kinderen uit de onderzoeksgroep die een hadden typecursus gevolgd, konden veel sneller typen, maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de kinderen die geen typecursus gevolgd hadden”

Betere schoolresultaten door blind typen

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die blind en met tien vingers kunnen typen, beter vragen beantwoorden op de computer. Omdat ze zich niet of veel minder hoeven te concentreren op het toetsenbord kunnen ze hun aandacht volledig richten op het juist beantwoorden van de vraag. Ook geven ze, doordat ze snel kunnen typen, antwoorden die meer uitgebreid zijn.

Het belang van de typecursus

Waarom krijgen kinderen op school geen typeles?

Veel scholen delen de mening van deze deskundigen en zouden graag typeles opnemen in het lesprogramma. Helaas ontbreekt het in veel gevallen aan tijd en middelen om dit echt goed aan te pakken. Ook zouden docenten zelf het blindtypen moeten leren om hierin les te kunnen geven.

Waarom krijgen kinderen op school geen typeles

De oplossing: Leren typen buiten schooltijd

De typecursus van LOI Kidzz biedt dé oplossing! Bovendien is de online leeromgeving nu helemaal vernieuwd waardoor kinderen met nog meer plezier en motivatie snel, blind en met tien vingers leren typen. Thuis op de eigen computer, in hun eigen tempo en met online begeleiding op maat.

Direct doen

 

Bezoek de Super Spy School

De online leeromgeving van de typecursus is spectaculair vernieuwd! Wil zien hoe je kind online rondloopt op de Super Spy School en oefent met games? Dat kan!

Demo Spionnentest

Gratis kennismaking

Wil je meer informatie over de opbouw van de typecursus? Bijvoorbeeld over de lessen, de feedback aan ouders en het leerdoel? Vraag dan nu gratis een kennismaking aan.

Nu aanvragen