Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof van de Radboud Universiteit onderzochten de effecten van blind typen op de schoolresultaten van het kind.

“De kinderen uit de onderzoeksgroep die een typecursus hadden gevolgd, konden veel sneller typen, maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de kinderen die geen typecursus gevolgd hadden.”

Kinderen presteren beter

Uit onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt dat kinderen die blind kunnen typen, beter vragen beantwoorden op de computer. Omdat ze zich niet of veel minder hoeven te concentreren op het toetsenbord kunnen ze hun aandacht volledig richten op het juist beantwoorden van de vraag. Ook geven ze, doordat ze snel kunnen typen, antwoorden die meer uitgebreid zijn.

Kinderen presteren beter

Waarom krijgen kinderen op school geen typeles?

Veel scholen kennen de resultaten van dit onderzoek en zouden graag typeles opnemen in het lesprogramma. Helaas ontbreekt het in veel gevallen aan tijd en middelen om dit echt goed aan te pakken. Ook zouden docenten zelf het blindtypen moeten leren om hierin les te kunnen geven.

De oplossing: thuis leren typen!

De oplossing: thuis leren typen!

De Typecursus van LOI Kidzz biedt dé oplossing! Bovendien is de online leeromgeving nu helemaal vernieuwd en ingericht als spionnenschool. Kinderen kunnen zelf virtueel de school ontdekken en de typelessen bezoeken. Ondertussen beleven ze spannend spionnenavontuur. Op deze manier leren kinderen met nog meer plezier en motivatie uitstekend blind typen. Zelfstandig, thuis op de eigen computer, in hun eigen tempo en met online begeleiding op maat.

Kies ook voor de Typecursus van LOI Kidzz

Veel ouders zien de voordelen van blind typen. Lees hieronder enkele reacties van ouders die hebben gekozen voor de Typecursus.

Vrouw

A. Appelman

4 van de 5 sterren

Dubbel succes
“De typecursus van LOI Kidzz was voor mijn beide kinderen een groot succes, het bespaart ze enorm veel tijd.“

Vrouw

Y. Scherpen

5 sterren

Blind typen
“Mijn zoon kan echt blind typen en heeft hier veel profijt van op school. Een aanrader.“