26 typediploma’s in één keer

26 typediploma’s in één keer

Al drie jaar schrijft Stichting Vrienden van De Twijn –fondsenwerver voor het gelijknamig kindcentrum in Alblasserdam–  tientallen kinderen in voor de typecursus van LOI Kidzz. De kinderen volgen de cursus thuis, en met succes! Om alle geslaagde kinderen in het zonnetje te zetten, organiseert de Stichting ieder jaar een feestelijke diplomauitreiking. Dit keer mochten wij erbij aanwezig zijn.

"Kinderen zullen veel profijt hebben van een goede typevaardigheid."

Het is een drukte van belang bij Chr. Integraal Kindcentrum De Twijn. We zijn in een lokaal vol met verwachtingsvolle kinderen, ouders en opa’s en oma’s. De aanleiding voor deze feestelijke gelegenheid? Maar liefst 26 kinderen krijgen vandaag hun typediploma uitgereikt!

Leren typen én oefenen in plannen

Mevrouw Ruthli Groot, bestuurslid van Vrienden van De Twijn, richt het woord tot de aanwezigen: “Het is de taak van de school om de leerlingen te begeleiden op weg naar volwassenheid. Welke kennis en vaardigheden hebben ze nodig in de toekomst? Naast veel belangrijke zaken die ze leren op school, zullen ze ook veel profijt hebben van een goede typevaardigheid. We zijn blij dat we daar als Vrienden van De Twijn een handje bij kunnen helpen door het aanbieden van de typecursus van LOI Kidzz.

Naast leren typen, is de cursus ook een zelfstandige taak voor de kinderen, in bijvoorbeeld plannen.” Na wat rumoer uit de zaal voegt ze lachend toe: “Al hoor ik dat veel ouders daar wel mee hebben geholpen.”

De geslaagde typecursisten worden nu met een paar tegelijk naar voren geroepen en mogen, heel officieel, hun naam of handtekening zetten op hun diploma. Ruthli sluit af: “Jullie mogen trots zijn op het resultaat dat jullie hebben bereikt met veel oefenen en hard werken. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Rutli Groot

Dit vinden kinderen van de cursus

 

Laura

Laura
“Snel typen is handig voor de middelbare school, om werkstukken en boekverslagen te maken.”

Liza den Boer

Lisa den Boer
“Het is handig voor huiswerk en werkstukken in groep 8.”

Chantal den Boef

Chantal den Boef
“Ik wil later architect worden, dan heb ik het ook nodig.”

Fabian

Fabian
“Als je snel kunt typen is dat makkelijker dan netjes schrijven, daar ben ik niet zo goed in.”

Hilde

Hilde
“Ik vond het spelletje met die 3D-bril het leukst.”

Liza Braat

Lisa Braat
“Typen is handig voor later.”

Gyllian

Gyllian 
“Ik was beter in netjes typen dan in snel typen. En het spionnenverhaal vond ik leuk.”

Jasper

Jasper
“Het spionnenverhaal was leuk, vooral toen er iemand opgepakt moest worden in Zuid-Amerika.”

Collin

Collin
“Ik vond het dansspel leuk. En ik zou best echt naar zo’n spionnenschool willen. Er is veel actie en je moet raadsels oplossen. Dat zat ook in de cursus.”

Typecursussen voor uw school of organisatie?

Bent u werkzaam op een school of een organisatie waar u werkt met kinderen en wilt u ook typecursussen bestellen? Neem dan contact op via telefoonnummer (071) 5451 844 of het contactformulier. U kunt ook cursussen van de LOI en LOI Kidzz combineren. We helpen u graag met een passend aanbod.

Contactformulier

Vrienden van De Twijn