Wat vinden ouders én hun kinderen van de Typecursus?

Wat vinden ouders én hun kinderen van de Typecursus?

“Op deze leeftijd pikt mijn dochter het gemakkelijk op”

Moeder Brenda Hemerik vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

"Joan (9 jaar) zit op een vrije school, daar doen ze niet veel aan computervaardigheden. Een typecursus leek mij daarom een goed idee, als voorbereiding op de middelbare school. Nu is ze jong, op deze leeftijd pikken kinderen het nog zo gemakkelijk op. Om een keuze te maken, heeft Joan verschillende proeflessen gedaan. Die van LOI Kidzz sprong er echt bovenuit.

Zelfstandig

Ik weet dat Joan de cursus leuk vond, maar ze vertelde er niet veel over. Ze deed het echt zelfstandig, ik mocht me er niet mee bemoeien. Toch keek ik stiekem wel eens mee en dan zag ik dat de cursus goed in elkaar zit. Door de oefeningen en herhalingen krijgen kinderen het typen echt helemaal automatisch in de vingers.

Trots als een pauw

De eerste weken ontbrak het Joan niet aan motivatie, daarna moest ik haar van tijd tot tijd wat aansporen. Ik vind het belangrijk dat ze afmaakt waar ze aan begint en regelmatig oefenen hoort daarbij. Je doet niet alleen een belangrijke vaardigheid op, het behalen van een doel geeft je ook een heel goed gevoel. En toen Joan haar diploma had gehaald, was ze inderdaad zo trots als een pauw! We zijn dus allebei heel tevreden over de Typecursus."

“Het spionnenavontuur en de games motiveren hem”

Moeder Sabrina Hijman vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

“Op school werkt Jimmy (10 jaar) al veel op een Chromebook. Het leek mij daarom een goed idee dat hij de Typecursus ging doen. Hij wilde het zelf ook en vond de cursus heel leuk om te doen. Vooral punten verdienen voor de Spy Shop!

Straks een diploma

Nu hij alle letters heeft geleerd, is doorzetten met het vervolg van de cursus wat moeilijker. Het spionnenavontuur en de games motiveren hem, maar het typen van de wat langere oefenteksten spreken hem minder aan. Tja, het blijft een jongetje van 10. Toch horen die oefeningen er ook bij en dat moet hij echt zelf doen. Straks op de middelbare school zal hij er veel plezier van hebben. Ik weet zeker dat wanneer hij klaar is en zijn diploma heeft gehaald, hij daar echt heel blij mee zal zijn.”

patricia en bram

“Typevaardigheid wordt op een positieve manier opgebouwd”

Moeder Patricia ten Have vertelt over haar ervaringen met de Typecursus.

“Een van de voordelen van LOI Kidzz is de goede service. Mijn zoon Bram (11 jaar) doet wat langer over de Typecursus. Bij LOI Kidzz is dat geen enkel probleem. Hij is licht verstandelijk beperkt, daarom gaat het leren typen soms wat moeilijker. Maar omdat deze cursus op een positieve manier blijft motiveren, lukt het hem wel. Bram kan zelf zijn tijd indelen en het tempo bepalen, terwijl de cursus structuur blijft bieden.

Beloningssysteem werkt goed

Het fijnst vindt hij de typelessen van Miss J., ze legt heel duidelijk uit wat je moet doen. Ook de oefeningen voor extra punten doet Bram graag, zo’n beloningssysteem werkt goed. Mijn oudste zoon heeft een andere typecursus gedaan, die veel minder motiverend was. De Typecursus van LOI Kidzz is echt gericht op het opbouwen van de typevaardigheid op een leuke, speelse en positieve manier. Ik ben erg tevreden. En het belangrijkste; mijn kind is ook tevreden.”

“De Spy Shop is een regelrechte hit!”

Moeder Chris Kremers vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

“Toen we samen gingen kijken welke typecursussen er waren voor Amber (11 jaar), was ik blij te zien dat de LOI er ook een aanbood. Ik heb toch vertrouwen in zo’n naam. De Typecursus van LOI Kidzz sprak Amber ook het meest aan.

Beloningssysteem

Toen ze begon, en het spionnenpakket thuis kreeg, vond ze dat heel leuk. Eenmaal bezig met de cursus bleek vooral de Spy Shop een regelrechte hit! Als ze klaar was met typen, was ze soms nog een half uur bezig met ‘shoppen’. Een nieuwe skin voor de SpyPad, kleren voor haar avatar; met de punten die ze verdiende door goed te typen, kon ze allemaal leuke dingen uitkiezen. Dit beloningssysteem werkt echt goed.

Profijt op de middelbare school

Amber kan nu uitstekend typen. Ze heef haar diploma gehaald en daar is ze trots op. Straks op de middelbare school zal ze er veel profijt van hebben. Het is ook eigenlijk een basisvaardigheid, vind ik. En omdat ze dyslectisch is, biedt blind typen een extra meerwaarde. Ik kan de Typecursus aan iedereen aanraden. Ambers jongere zus gaat komend schooljaar ook direct starten in september. Zij kan nu al bijna niet wachten!”

karlijn en laurenl

“Lauren bleef zelf steeds gemotiveerd”

Moeder Karlijn Baert vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz

"Mijn dochter Lauren (13 jaar) heeft de Typecursus van LOI Kidzz gedaan en inmiddels haar diploma gehaald. Ze zit op de middelbare school en moet veel opdrachten doen op de laptop. Omdat ik zelf ook blind kan typen, weet ik hoeveel gemak je hebt van deze vaardigheid. Ik wilde daarom graag dat Lauren het ook zou leren. Daarbij vond ik het belangrijk dat ze het in één keer goed zou aanleren, qua stand van de handen en lichaamshouding achter de computer.

Goed beeld door ouderrapportages

Lauren heeft zelf de cursus van LOI Kidzz gekozen, die leek haar het leukst. Het is een goede keuze geweest, want ze was heel enthousiast over het verhaal. Ik hoefde me er niet mee bemoeien, dat wilde ze zelf sowieso niet. Dat was ook niet nodig want ze bleef steeds gemotiveerd. Ik heb natuurlijk wel de ouderrapportages gelezen, die geven een heel duidelijk en compleet beeld van de voortgang."

“Na de proefles was de keuze snel gemaakt”

Moeder Anneke van der Staal vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

"Samen met Noël (10 jaar) heb ik verschillende typecursussen bekeken. Noël had op tv ook een reclame gezien van LOI Kidzz. Toen hij de gratis proefles van de Typecursus had gedaan, sprak deze cursus hem direct aan. De keuze was snel gemaakt.

Profijt in de toekomst

Noël vindt de cursus erg leuk, de professor in het laboratorium is zijn favoriet. Ook het spel Typetris zie ik hem regelmatig spelen. De motivatie voor de cursus was in het begin zeker goed. Nu hij niet zo snel meer vooruit gaat, zakt die wel wat in. Ik hoop dat de resultaten door het oefenen weer omhoog zullen gaan, want van blind typen zal hij in de toekomst echt profijt hebben.

Aanrader

De Typecursus is door de spelelementen en de levendigheid echt een aanrader. Noëls jongere broer wil ik de cursus ook zeker laten doen als hij in groep 8 zit."

hugo en leendert

“Hugo volgt de cursus zelfstandig”

Vader Leendert vertelt over zijn ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz

“Hugo (10 jaar) kwam thuis uit school met een folder over de Typecursus. Mijn zus staat ook voor de klas en toen we aan haar vroegen of dit een goed idee was, zei ze: “Ja, direct doen!”

Echt leuk om te doen

Voor school heeft Hugo een eigen Chromebook. We hebben hem de eerste keer alleen geholpen met inloggen en verder volgt hij de cursus zelfstandig. De voortgang zie ik wel duidelijk door de ouderrapportages, die zijn echt fantastisch. Soms zie ik daarin dat het typen bij Hugo iets minder gaat. Dan hebben we even een ‘pep-talk’ en daarna pakt hij het weer goed op. Hij vindt de Typecursus ook echt leuk om te doen.

Een diploma om trots op te zijn

Ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen. Het effect is echt groot. Hugo typt nu al beter dan ik ooit zal kunnen. Op zijn Chromebook heeft hij al veel toetsen afgeplakt met de stickers van de cursus, maar hij weet de letters feilloos te vinden. De cursus is heel leuk voor kinderen, ze leren goed typen, maar ze moeten ook doorzetten en hun best doen. Dan halen ze een diploma om trots op te zijn. En ze hebben een vaardigheid die ze nooit meer zullen verleren.”

“Tijd inplannen voor de cursus was geen probleem”

Vader Farshid Nurifar vertelt over zijn ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

“Omdat tegenwoordig het gebruik van de computer op de basisschool al heel belangrijk is, en op de middelbare school nog meer, hebben wij gekozen voor de Typecursus voor mijn zoon Arinas. Hij was 11 jaar toen hij de Typecursus volgde. Inmiddels is hij 12, heeft de cursus afgerond én zijn typediploma gehaald.

Oefenen met games

Arinas bleef steeds gemotiveerd tijdens de cursus, ook de tijd ervoor inplannen was geen probleem. Hij vond de cursus heel leuk om te doen, vooral door de games. Ik denk dat eigenlijk alle kinderen dat wel leuk vinden.

Tip voor LOI Kidzz

Ik zou de cursus zeker aanraden aan andere ouders. Onze ervaring is goed, Arinas kan goed blind typen en heeft de cursus met succes afgerond. Maar ik denk dat hij nu hij klaar is, toch nog wat meer zou moeten blijven oefenen. Mijn tip voor LOI Kidzz is daarom: bied online ook nog wat oefeningen voor na de cursus, zodat kinderen het blind typen op een leuke manier kunnen blijven gebruiken.”

monica en lars

“Deze manier van spelenderwijs leren typen vind ik heel waardevol”

Moeder Monica vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz

“Lars (9 jaar) kreeg een folder mee van school over de Typecursus van LOI Kidzz. Ik vond blind leren typen een goed idee, want het is natuurlijk wel echt een meerwaarde op school. Hij wilde het zelf ook, maar we spraken af dat hij wel zijn best zou doen. En dat doet hij zeker. Als hij weer een doel heeft gehaald in de cursus, is hij superblij! Soms gaat het ook wel eens niet zo goed en dan is de lol er wel even af. Dan praten we samen en probeert hij het gewoon opnieuw.

Meegenomen in de spionnenwereld

Het spionnenavontuur van de cursus vindt Lars erg leuk. De rare professor, de games, en dan vooral het dansspel, spreken hem erg aan. Maar het allerleukst vindt hij punten verzamelen voor de Spy Shop. Kinderen worden met de Typecursus echt helemaal meegenomen in de spionnenwereld en het verhaal. Deze manier van spelenderwijs leren typen vind ik heel waardevol. Wat mij betreft zouden ze dit standaard moeten aanbieden op elke basisschool."

“Blind typen is belangrijk om bij te kunnen blijven”

Moeder Linda de Bruijn vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

"De school van Maya (9 jaar) adviseerde aan alle leerlingen om een typecursus te gaan doen. In groep 5 kon Maya al starten met een cursus die gratis was via school, maar die beviel helemaal niet. In groep 6 werd de Typecursus van LOI Kidzz aangeboden met korting. Omdat blind kunnen typen toch heel belangrijk is om bij te kunnen blijven op school, hebben we die geprobeerd. En deze bevalt veel beter.

Kindvriendelijk

De Typecursus van LOI Kidzz is heel leuk om te doen voor kinderen. De instructiefilmpjes zijn bijvoorbeeld heel fijn. De opbouw is ook heel kindvriendelijk, ze worden nergens op ‘afgerekend’. Ook de voortgangsrapportages aan ouders hebben altijd een positieve insteek.

Typende shoppers

Maya vond de Spy Shop het leukst, die had ze met haar typepunten al snel ‘leeg gekocht´. Als tip zou ik LOI Kidzz willen geven; houd tot het einde van de cursus iets achter, dat zou een nóg sterkere motivator kunnen zijn voor de typende shoppers."

sandra en linda

“Papa kon de toetsen niet vinden, mijn dochter natuurlijk wel!”

Moeder Sandra Korpershoek vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

“Het spionnenmysterie van de Typecursus sprak mijn dochter Linda (11 jaar) direct aan. Ze vond het heel leuk om steeds naar een volgend level te gaan en te ontdekken wat er nu weer ging gebeuren.

Spionnenspullen

Haar spionnenspullen van de cursus ruimde ze steeds keurig op, klaar om weer te pakken als dat nodig was. Dat viel me echt op, want meestal is ze best rommelig. Ook het afplakken van de letters met de stickers ging goed. Tot papa een keer iets op de computer moest doen en de juiste toetsen niet kon vinden. Prachtig vond Linda het, want zij kon het natuurlijk wel!

Sneller klaar met werkstuk

Het is een hele leuke cursus, leerzaam op een speelse manier. Toen ze na de Typecursus voor school weer een werkstuk moest maken, zei ze dat ze veel sneller klaar was. Daar was ze echt blij om en trots op. We zien het resultaat van de Typecursus dus heel duidelijk in de praktijk.”

“Ze vonden het spionnenavontuur en de games direct heel leuk”

Moeder Nancy vertelt over haar ervaringen met de Typecursus van LOI Kidzz.

“Mijn zoon Richard (11 jaar) en dochter Miranda (9 jaar) hebben de Typecursus tegelijk gevolgd. Door het samen te doen, stimuleerden ze elkaar steeds. Ze praatten erover; “Waar ben jij nu? Wat gebeurt er bij jou?”. Dat werkte heel goed.

Stijgende lijn

We kregen informatie over de Typecursus via school. Ze hebben eerst een proefles gedaan en ze vonden het spionnenavontuur direct spannend en de opzet met games heel leuk. Het ging Richard iets makkelijk af dan Miranda. Ik kon dat goed terugzien zien in de ouderrapportages. Maar allebei hadden ze wel een stijgende lijn. Richard heeft zijn diploma eerder gehaald dan Miranda. Dat motiveerde haar om ook op het laatst nog even extra haar best te doen.

Trots op het diploma

De cursus is door de games echt leuk om te doen voor kinderen en ze leren goed typen. Als ouder heb je steeds inzicht in de vorderingen, ik vond dat echt super. Het kan voor kinderen toch best nog een hele kluif zijn, zo’n cursus. En als ouder kun je dan op sommige momenten wat extra stimuleren. Mijn kinderen zijn heel trots op hun typediploma. Ja, ik kan de cursus zeker aanraden aan anderen.”

 

Ervaar zelf ook hoe leuk de Typecursus is

Doe samen met je kind de gratis proefles. Je kind krijgt de eerste typeles én doet de eerste spionnenmissie. Enthousiast? Schrijf direct in en je kind start al binnen enkele dagen met het spionnenavontuur!

Doe samen een gratis proefles Direct inschrijven Naar de Typecursus