Dé typecursus voor 13 jaar en ouder

De Typecursus voor kinderen van 13 jaar en ouder is net zo leuk als de typecursus voor jongere kinderen. Maar voor iets oudere kinderen zijn er wel wat aanpassingen gemaakt, zodat de cursus beter aansluit bij deze leeftijdsgroep. Zo biedt deze typecursus voor middelbare scholieren meer vrijheid en zelfstandigheid. Ook is het taalgebruik meer volwassen.

Daarom kies je voor de Typecursus 13+


Gamend leren: een methode die werkt

De Typecursus voor middelbare scholieren is gebaseerd op het principe van gamend leren. Je kind is zelf onderdeel van een spannend spionnenavontuur, kan virtueel door de school lopen en mysteries ontrafelen. Door missies (opdrachten) te voltooien en uitdagende typegames te spelen, ontwikkelt je kind zijn of haar typevaardigheid ongemerkt.

Hoe ziet leren typen met de Typecursus voor middelbare scholieren eruit?

Je kind volgt de Typecursus 13+ in een online gamewereld: de Super Spy School. In 20 weken leert je kind vrijwel foutloos blind en met tien vingers typen. Door de praktische opbouw is de cursus volledig zelfstandig te volgen.

Adaptief systeem

De cursus past zich automatisch aan je kind aan. Het cursist-volgsysteem houdt de vorderingen bij en zorgt waar nodig voor extra aandacht voor bepaalde letters.

Opbouw van de cursus

We adviseren om per week 5 lesjes van 15 minuten per dag te doen. In de eerste 11 weken leert je kind stapsgewijs alle toetsen blind vinden. Vanaf week 12 draait het om het opbouwen van typesnelheid. Zo leert je kind in 20 weken blind en vrijwel foutloos met tien vingers typen met minimaal 120 aanslagen per minuut.

Veel van onze cursisten kiezen ervoor om de cursus sneller te doorlopen. Dat kan natuurlijk! Bij twee lesjes per dag is je kind al in 10 weken klaar.

Zelfstandig leren typen, op de eigen manier

Kinderen in de brugklasleeftijd hebben behoefte aan meer vrijheid en zelfstandigheid. De Typecursus vanaf 13 jaar is flexibel te volgen. Daarbij kan je kind veel zelf bepalen.

Gemakkelijk aan te passen

Tijdens de typecursus bepalen kinderen zelf welke oefeningen en lessen ze doen. Lukt de weektoets al prima? Dan kan je kind dat deel overslaan en meteen door met de volgende les. Lessen waarin nieuwe vaardigheden worden aangeleerd, kunnen uiteraard niet overgeslagen worden. Wil je kind extra oefenen? Dat kan natuurlijk ook!

Eigen tempo

De cursus is uitstekend te combineren met school en hobby’s, omdat kinderen zelf bepalen wanneer ze aan de cursus werken. Zo kunnen ze meerdere lessen achter elkaar doen, om vervolgens enkele dagen geen typelessen te volgen.

Passend taalgebruik

Middelbare scholieren willen anders aangesproken worden dan kinderen op de basisschool. Het taalgebruik in deze typecursus is daarom meer volwassen en sluit volledig aan op de doelgroep.

Uitstekend resultaat

Met de Typecursus 13+ vergroten kinderen hun typevaardigheid vrijwel ongemerkt. Na gemiddeld 20 weken kunnen ze vrijwel foutloos blind en met tien vingers typen met een snelheid van minimaal 120 aanslagen per minuut. Een vaardigheid waar ze op school én in de toekomst veel plezier van zullen hebben!


Veelgestelde vragen over de Typecursus 13+

Wanneer kan mijn kind beginnen?

Zodra je kind is ingeschreven, kan hij of zij meteen aan de slag met de eerste les. Voor de daaropvolgende lessen is het starterspakket nodig. Dit ontvang je binnen vier werkdagen thuis.

Kan mijn kind ook een proefles doen?

Jazeker! Via de onderstaande button kan je kind zelf ervaren hoe leuk de cursus is.

Start de proefles

Voor welke leeftijd is de typecursus?

De cursus is uitstekend te combineren met school en hobby’s, omdat kinderen zelf bepalen wanneer ze aan de cursus werken. Zo kunnen ze meerdere lessen achter elkaar doen, om vervolgens enkele dagen geen typelessen te volgen.

Haalt mijn kind een typediploma?

Je kind ontvangt altijd een diploma. Aan het eind van de cursus doet je kind examen. Is dit afgesloten met minimaal 120 aanslagen per minuut en niet meer dan 5% fouten? Dan ontvangt je kind een typediploma. Wanneer niet het gewenste resultaat is behaald, dan kan je kind de toets herkansen. Dit kan meerdere keren. Lukt het niet om de gewenste toetsresultaten te behalen? Dan ontvangt je kind na 3 weken een certificaat.

Is de cursus ook geschikt voor mijn kind met dyslexie?

De Typecursus 13+ is ook beschikbaar met dyslexie-opties. De cursus heeft dan dezelfde opbouw als de reguliere cursus. Alleen in de uitvoering van de cursus zijn een aantal specifieke functies aangepast. Zo wordt er gebruikgemaakt van een ander lettertype en is er meer audio-ondersteuning. Let op: Op het inschrijfformulier geef je de keuze aan.

Kan mijn kind extra oefenen met typen?

Er kan op elk moment extra geoefend worden, bijvoorbeeld met een leuke game. Hoe meer je kind oefent met het blind typen, hoe beter het zal gaan. Om je kind nog meer te motiveren, leveren oefeningen punten op. Hiermee kan je kind virtuele gadgets en outfits ‘kopen’ voor de persoonlijke spionnen-avatar.

De beste én leukste typecursus van Nederland

De Typecursus van LOI Kidzz krijgt gemiddeld een 8,8 van kinderen en ouders en is daarmee de best gewaardeerde typecursus van Nederland. Schrijf nu in en probeer de cursus 14 dagen gratis uit. Je kind kan binnen enkele dagen starten met blind leren typen. 

€ 149
of 12 x € 13,30