Dyslexievariant Typecursus

Juist voor kinderen met dyslexie is blind en met tien vingers leren typen belangrijk. Het heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld en zorgt ervoor dat schrijven een automatische en eenvoudige handeling wordt. Hierdoor verbeteren de leerprestaties.

Net zo leuk, beter toegankelijk voor kinderen met dyslexie

De Typecursus dyslexie is ontwikkeld in samenwerking met dyslexiespecialisten. De cursus heeft dezelfde opbouw als de reguliere cursus en kinderen beleven hetzelfde spannende spionnenavontuur! In de uitvoering van de cursus zijn echter een aantal specifieke functies aangepast:

  • Grotere letters
    De letters van de te typen woorden worden op het scherm extra groot weergegeven. Kinderen met dyslexie zien ze hierdoor minder ‘dansen’ over het scherm en kunnen ze beter lezen.
  • Dyslexie-lettertype
    Alle oefenvormen zijn in een speciaal dyslexie-lettertype. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat dyslecten dit lettertype makkelijker lezen. Dit geeft meer rust en vertrouwen.
  • Audio-ondersteuning
    Veel oefeningen en uitleg worden voorgelezen, dat scheelt tijd. Losse letters die in het begin van de cursus getypt moeten worden, worden ook uitgesproken. Dit stimuleert de klank-letterkoppeling.

Uiteraard heeft de dyslexievariant van de Typecursus dezelfde prijs als de reguliere cursus. Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je voor de dyslexievariant kiest.

Dyslexievariant Typen
typen

Blind leren typen helpt kinderen met dyslexie

Uit onderzoek blijkt dat blind leren typen kinderen met dyslexie op meerdere vlakken helpt. Ten eerste is je kind op een leuke manier met taal bezig, anders dan ‘oefenen met lezen’. Ook concentreert hij of zij zich bij het typen niet op woorden, maar op letters; losse tekens waarmee een woord is opgebouwd. Doordat in de Typecursus dyslexie losse letters worden uitgesproken, wordt ook de klank-tekenkoppeling geoefend. Door veel te oefenen (dat geldt ook voor kinderen zonder dyslexie) komt je kind gemakkelijker tot het vormen van een woord uit losse letters.

De Typecursus stimuleert het zelfvertrouwen

Voor elk kind is blind leren typen een zaak van veel oefenen. Kinderen met dyslexie ‘moeten’ al extra tijd steken in taalvaardigheid, waardoor motivatie lastig op te brengen kan zijn. Met de Typecursus van LOI Kidzz is dat geen enkel probleem! In het spionnenavontuur zijn steeds kleine overwinningen te behalen. Door punten te score met oefengames en spionnenmissies te volbrengen. Zo krijgt je kind steeds een ‘complimentje’. Fijn voor de motivatie én het zelfvertrouwen!

zelfvertrouwen
meisje

Iets langer over de cursus doen? Geen probleem!

De vaardigheid blind typen krijgen kinderen met de Typecursus stapje voor stapje aangeleerd. Het uiteindelijke doel is ‘blind typen zonder nadenken’, automatisch dus. Kinderen met dyslexie hebben moeite met het automatiseren van (bepaalde) vaardigheden. Voor hen kan het proces van blind leren typen langer duren. Door de leuke oefengames wordt het gelukkig nooit saai! En omdat kinderen bij LOI Kidzz een jaarlang toegang krijgen tot de online leeromgeving, hebben ze genoeg tijd om het blind typen geautomatiseerd in de vingers te krijgen. Een vaardigheid voor het leven!

Kies ook voor de Typecursus van LOI Kidzz

Hieronder vindt je enkele reacties van ouders die hebben gekozen voor de Typecursus dyslexie.

 

Man

J. van Megen

5 sterren

Typecursus dyslexie
“Leuke typecursus met veel hulp en aansprekende spelletjes. Dit heeft zeker geholpen bij de dyslexie training.“

Man

D. Bolhuis

4 van de 5 sterren

Prima typecursus
“Door zijn dyslexie deed mijn zoon er wat langer over. Hier werd heel soepel mee omgegaan.“

Vrouw

L. Visser

5 sterren

Top cursus!
“ Geweldig leerzaam en leuk opgezette training. Hierdoor was mijn dochter zeer gemotiveerd. “

Vrouw

Moeder van Lotte

5 sterren

Typecursus dyslexie
“De dyslexie variant is echt geschikt gebleken; Lotte kon deze cursus zelfstandig doen en heeft er plezier in gehad“

Op het inschrijfformulier kun je aangeven dat je voor de dyslexievariant kiest.

Direct inschrijvenNaar de Typecursus