“Het vergroten van de typevaardigheid bij kinderen heeft effect op hun spellen en stellen. De kinderen uit de onderzoeksgroep die een typecursus hadden gevolgd, konden veel sneller typen, maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de kinderen die geen typecursus gevolgd hadden”

Kinderen presteren beter

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die blind en met tien vingers kunnen typen, beter vragen beantwoorden op de computer. Omdat ze zich niet of veel minder hoeven te concentreren op het toetsenbord kunnen ze hun aandacht volledig richten op het juist beantwoorden van de vraag. Ook geven ze, doordat ze snel kunnen typen, antwoorden die meer uitgebreid zijn.

Het belang van de typecursus

Waarom krijgen kinderen op school geen typeles?

Veel scholen delen de mening van deze deskundigen en zouden graag typeles opnemen in het lesprogramma. Helaas ontbreekt het in veel gevallen aan tijd en middelen om dit echt goed aan te pakken. Ook zouden docenten zelf het blindtypen moeten leren om hierin les te kunnen geven.

Waarom krijgen kinderen op school geen typeles

De oplossing: Thuis leren typen

De typecursus van LOI Kidzz biedt dé oplossing! Bovendien is de online leeromgeving nu helemaal vernieuwd waardoor kinderen met nog meer plezier en motivatie snel, blind en met tien vingers leren typen. Thuis op de eigen computer, in hun eigen tempo en met online begeleiding op maat.

Vrouw

A. Appelman

4 van de 5 sterren

Dubbel succes
“De typecursus van LOI Kidzz was voor mijn beide kinderen een groot succes, het bespaart ze enorm veel tijd.“

Vrouw

Y. Scherpen

5 sterren

Blind typen
“Mijn zoon kan echt blind typen en heeft hier veel profijt van op school. Een aanrader.“