€ 173,-

€ 149,-

Lesgeld
€ 149,-
6 x € 25,75
12 x € 13,25
 • 15 lesweken
 • 5 lessen per week
 • 15 minuten per les

Reacties van ouders

"De cursus is leuk om te zien, resultaten zijn zichtbaar én je kunt het direct inzetten voor bijvoorbeeld werkstukken op school."

"Mijn zoon (11 jaar) vindt de cursus geweldig."

 

X

Faciliteiten bij deze opleiding

Bij deze cursus studeer je met speciaal ontwikkeld lesmateriaal. Daarnaast maak je gebruik van een aantal slimme extra's op internet, zoals de i-coach of de mediatheek. Hiervoor betaal je niets extra!

 
     

Extra informatie

Vraag en antwoord

Heb je een vraag, kijk eerst of het antwoord hier staat.

Website maken

Een eigen site maken over sport, hobby of huisdier. Alles kan!

Een eigen website maken. Welk kind wil dat nou niet! Met deze creatieve cursus leren kinderen een website bouwen, zónder ingewikkelde codes te hoeven gebruiken! Van filmpjes en foto’s plaatsen tot een contactpagina en een gastenboek: het komt allemaal aan bod. Je kind gaat direct zelf aan de slag en ziet na elke les meteen het resultaat! De cursus is speciaal ontwikkeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.

Bladeren door online publicatie.

Bladerbaar gemaakt met Online Touch.

Daarom kiezen ouders voor de cursus
Website maken van LOI Kidzz

 • Inclusief benodigde software t.w.v. € 40,-
 • Website bouwen zonder ingewikkelde codes
 • Direct resultaat
 • Uitgebreide instructiefilmpjes
 • Creatieve cursus
 • Na afloop een diploma

Dit leert je kind tijdens de cursus Website maken

In deze creatieve cursus webdesign leert je kind spelenderwijs de mogelijkheden van het programma Website Maker 5 kennen. Je kind wordt hierbij begeleid door leeftijdsgenoten ‘Kim’ en ‘Tom’. Zij vertellen elke les wat er op het programma staat en komen regelmatig terug in de afwisselende lesstof. Bovendien geven ze handige tips bij het bouwen van de eigen website.

Website Maker 5 installeren, tekst en animaties plaatsen

Om een website te bouwen, moet eerst het programma Website Maker 5 worden geïnstalleerd. Vervolgens maakt je kind een account aan op Mijn Online Wereld en leert hij of zij een eenvoudige tekst en animatie plaatsen.

Een plan maken, digitale foto’s en filmpjes plaatsen

Het maken van een plan voor de website en het bepalen van de structuur komen uitgebreid aan bod. Ook het plaatsen van foto’s en (YouTube-)filmpjes wordt uitgelegd. Zo kan je kind straks de leukste foto’s en coolste filmpjes op zijn of haar site plaatsen!

Knoppen en links, kopiëren, plakken, knippen en verwijderen

In dit onderdeel van de cursus webdesign leren de cursisten om knoppen te gebruiken en links toe te voegen. Daarnaast wordt het kopiëren, plakken, knippen en verwijderen van objecten uitgelegd. Met deze kennis kan je kind razendsnel een eigen website maken!

Ontwerpen, pagina’s aanmaken en benoemen

Hoe gebruik je vormen in een ontwerp? Hoe maak je nieuwe pagina’s aan en hoe benoem je ze in de structuur? Het komt allemaal aan bod in dit deel van de cursus.

Navigatiebalken, startpagina, submenu

In dit deel van de cursus Website maken leert je kind alles over navigatiebalken en het maken van een volledige startpagina. Verder wordt het maken van een submenu uitgebreid besproken.

Downloadbox en widgetmaker

Wat is een downloadbox en hoe plaats je een downladbox op je website? Je kind leert het allemaal tijdens de cursus Website maken. Ook het gebruik van de widgetmaker wordt behandeld.

Contactpagina en gastenboek

In dit onderdeel leren cursisten hoe ze een contactpagina maken met een Google-kaart en een contactformulier. Bovendien wordt het maken van een gastenboek uitgelegd. Zo kan je kind makkelijk contact houden met iedereen die de website bezoekt!

Publiceren website, zoekwoorden en zoekmachine

Wanneer de website klaar is, kan er gepubliceerd worden! Het publicatieproces wordt stap voor stap uitgelegd. Daarnaast is er aandacht voor het toevoegen van zoekwoorden en het aanmelden bij een zoekmachine, zodat de site goed gevonden wordt.

Extra pagina’s toevoegen, bijhouden van de site

Hoe kun je een website bijhouden? En op welke manier voeg je extra pagina’s toe? In dit laatste deel van de cursus komt dit aan bod. Tot slot krijgt je kind leuke links en verdere ideeën om de website ook na de cursus verder te kunnen uitbreiden.

Een complete website na afloop!

Aan het eind van de cursus Website maken heeft je kind een geheel eigen website in Flash gemaakt en gepubliceerd, met alle elementen die zijn behandeld tijdens de cursus. Je kind kent de mogelijkheden van het programma Website Maker 5 en kan de website zelf aanpassen en onderhouden. Ook na de cursus heeft je kind dus nog veel plezier van de gemaakte site!

De cursus in het kort

 • Voor kinderen uit groep 6, 7 en 8
 • Bij gemiddeld tempo 3 hoofdstukken per maand
 • Makkelijk te combineren met school en hobby’s
 • De websitecursus is eenvoudig thuis te volgen

Praktische informatie

Het lesmateriaal is inclusief de benodigde software Website Maker 5 met een winkelwaarde van € 40,-! De cursus is te volgen op een PC of Mac met internetaansluiting.

Let op: Wil je eerst kennismaken? Dan ontvang je het eerste pakket ter inzage. De software die benodigd is om de website te bouwen wordt toegestuurd bij voortzetting van de cursus na verrichting van de (eerste termijn) betaling.

We gaan ervan uit dat je kind beschikt over digitale foto’s en filmpjes, of de mogelijkheid heeft om deze te maken.

Cursusduur en lesgeld

Je kind heeft een heel jaar toegang tot de online leeromgeving en kan de cursus in eigen tempo doorlopen. Bij 20 minuten per dag (5 dagen per week) duurt de cursus ongeveer vier maanden.

Betalingswijze

Lesgeld

Ineens

€ 149,-

6 termijnen

6 x € 25,75

12 termijnen

12 x € 13,25

Een broer of zus krijgt bij inschrijving voor dezelfde cursus € 15,- gezinskorting!

Probeer gratis een les Website maken

Wil je de eerste les van de cursus Website maken gratis proberen? Dat kan! LOI Kidzz brengt je alleen € 2,95 verzendkosten in rekening. Bestel nu deze cursus en ontvang al binnen 3 werkdagen het eerste pakket thuis.

Nu inschrijven Probeer nu gratis